Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, gazeteci Havva Karakaya'yı telefonla arayarak, yolsuzluklara karşı yaptığı haberi nedeniyle kutladığını ve kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti. “Hükümet güdümlü yargı mekanizmasının, örneği görülmemiş bir karar verdiğini ve Kırşehir Postası'nda çalışan gazeteci Havva Karakaya'yı meslekten men edip, kalemini kırdığını” ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
 
“Meslekten men kararı, bağımsız olmayan, hükümet güdümündeki yargının hangi noktaya geldiğini, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkının nasıl ayaklar altına alındığını göstermektedir. Bu karar, AKP karşıtı haber yapan ve yolsuzlukları teşhir eden basın mensuplarının tepesinde Demokles'in kılıcının dolaştığını göstermektedir. Artık hükümet güdümündeki yargının kılıcı haksızı, hukuksuzu, yolsuzu değil, haksızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa karşı çıkanı kesmekte, ne yazık ki, bu eylem ve işlemler başta HSYK olmak üzere yüksek yargı mensuplarının bazı açıklama ve davranışlarından güç alınarak yapılmaktadır. 
 
Biz dün olduğu gibi bugün de hukukun üstünlüğüne olan inancımızla halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ve iletişim özgürlüğünü kararlılıkla savunmaya devam edecek, mesleğini basın meslek ilkeleri çerçevesinde sürdüren her gazeteci, yazar ve çizerle dayanışma içinde olacak, gazeteci Havva Karakaya'nın da her platformda vereceği hukuk mücadelesinin yanında olacağız.” (AA)