Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından konu ile ilgili sununun eşliğinde devam eden toplantıda köylerdeki çırak öğrencilerin taşımalı sistemden yararlanmalarının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit “Bizim için çırak öğrencilerin öğle yemeklerinin karşılanması sorunu da var ama biz bunu kendi cebimizden gerekirse hallederiz. Ama çırak öğrencilerimizin taşımalı sistemden yararlanmaları birinci öncelikli konumuz. Devletimiz Çıraklık Eğitim Merkezlerini okul olarak görsün. Ayrıca çıraklık eğitimde okuyan öğrencilerimiz için mesleki eğitim merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler için tesisler oluşturulmalı” dedi.
Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, çıraklık eğitim merkezlerinden mezun olan gençlerin hemen yalnız bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi. Akşit, şunları söyledi: “Bu gencimiz dükkan açmak istediğinde geriye ödemeli şartı ile donanım yardımı verilmeli. Ayrıca daha dükkanını açır açmaz maliyeciler bastırıp hani fişin nerde diye ceza kesememeli. Türkiye"nin konu ile ilgili bir başka açmazı da Lise"den sonra iki yıl Meslek Yüksekokulu"na giden bir kişi bu merkezlerimize eğitimci olarak geliyor. Yıllarca mesleğine ömrünü verip usta olmuş insanları ilkokul mezunu olarak kabul ediyorsunuz. Çıraklık, yani mesleki eğitim nitelikli ve ucuz olarak eleman yetiştirmenin tek yoludur”
Çıraklık Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Sadrettin Gönültaş da, konuşmasında çırak öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlanabilmeleri konusunun önemli olduğunun altını çizerek, “Taşımalı eğitim yasal olarak zorunlu eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler için uygulanıyor. Çıraklık eğitimi de zorunlu eğitime tabi tutulursa çırak öğrenciler de taşımalı eğitimden yararlanabilirler. Çıraklık eğitimi öğrencilerinin kültürel faaliyetleri de şehir merkezlerinde yapılmalı. Tüm kamu kuruluşları ve Milli Eğitimi bağlı okulların tesisleri bu öğrencilerimizin kullanımına açıktır” diye konuştu