Aydın"da suça sürüklenmiş, ailevi sorunlar yaşamış, risk altındaki ve ekonomik durumu iyi olmadığı için okuyamayan çocukların topluma kazandırılması için hazırlanan proje kapsamında 15 çocuğun eğitim gördüğü bilgisayar işletmenliği kursu açıldı. Bilgisayar işletmenliğinin yanı sıra toplam 60 çocuğun eğitim göreceği garsonluk, sıhhi tesisat ve kaynakçılık kurslarının da önümüzdeki günlerde açılacağı bildirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü nün ortak yürüttüğü "Umut Yıldızı" projesinin startı verildi. Risk gurubu içerisinde yer alan ve Emniyet Müdürlüğünün ve Jandarmanın belirlediği ilk etapta 75 çocuğun eğitim göreceği kursların 45 gün süreceği bildirildi.

Aydın Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu"nda açılan bilgisayar işletmenliği kursunu ziyaret eden Aydın İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İŞKUR Aydın Şube Müdürü Zafer Alıcı, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Ercan İçli ve Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amiri Ünal Kıranmezar çocukların aldığı eğitimleri yerinde inceledi.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi kapsamında Aydın"da da Aydın Valiliği"nin koordinesinde çalışmalara başlandığına işaret ederek, “İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkililerinin bulunduğu İl Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar gereği Aydın"da risk altında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, olumsuz şartlarla karşı karşıya olan ve ekonomik durumu iyi olmadığı için okuluna devam edemeyen 16-18 yaş arasındaki çocukların topluma kazandırılması için ilk olarak bilgisayar işletmeciliği kursu açıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı"nca söz konusu gruplarda bulunan 75 çocuğumuzun ismi tespit edildi. Çocuklarımızla yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda anket formları dolduruldu. Yapılan bu araştırma sonucunda bilgisayar işletmenliği, su tesisatçılığı, kaynakçılık ve garsonluk branşların kursların açılması kararlaştırıldı” dedi.

Çocuklara kursa geldikleri her gün için 15 TL katılım payı ödeneceğini de ifade eden Kılıç, “Umarım bu kursların gençlerimizin geleceği için faydalı olur. O"nlar da kendilerine sunulan bu fırsatı iyi değerlendirip, kendilerini geliştirmeli ve iyi bir meslek sahibi olmalılar. Şimdi alacakları eğitimler ve edinecekleri beceri ile ileriki yaşamlarını sürdürebilecekleri ve para kazanabilecekleri bir meslek sahibi olurlar” diye konuştu.

İLK KURS 27 OCAK"TA SONA ERECEK

Bilgisayar işletmenliği kursunun ileri dönemde farklı dallarda açılacak kurslarla devam edeceğine işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, şunları söyledi: “Proje kapsamında ilimizde açılan bilgisayar işletmenliği kursu için Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulumuzun bilgisayar laboratuarını tahsis ettik. Kurslar hafta içi 13.00 ila 17.00 saatleri arasında devam edecek. 27 Ocak 2010 tarihinde sona erecek olan kursun sonunda, kursiyerlere sertifikaları verilecek. Bizler gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak için onlara destek vermeyi sürdüreceğiz. İnşallah buralarda edinecekleri bilgileriyle, ileriki yaşamlarına yön verecekler”

KURSİYERLERE SİGORTA YAPILACAK

Bu projenin kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği yapması halinde neler yapılabileceğinin bir örneği olduğuna dikkat çeken İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı ise, Aydın"da kurslara katılacak 75 öğrenciye kurs süreci boyunca yaşanabilecek iş kazaları nedeniyle sigorta yapılacağını belirtti. Alıcı, bu ve bundan sonra açılacak kurslar için İŞKUR İl Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kursa katılan Akile D. ve Gül D. isimli çocuklar kendileri için açılan bu kursa getirilmelerinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Kurs sonrası hastanelerde çalışmayı hayal ettiğini ifade eden Akile D. en büyük amacının yardıma muhtaç kimselere yardımcı olmak olduğunu söyledi. Kursların kendileri için çok büyük bir imkan olduğunu ifade eden Gül D. ise kendileri için düzenlenen bütün kurslara katılmak istediğini ve güzel bir meslek sahibi olmak istediğini dile getirdi.