Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer "in Aydın"da Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda iki ay önce başlatılmış olan Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Projesi"ne hiçbir talebin olmadığına üzüldüğünü belirten sözleri projenin hız kazanmasına neden oldu.
Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy Başkanlığında Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü"nde toplantı yapıldı. Toplantıya İŞKUR İL Müdürü Zafer Alıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçil, İŞKUR Müdür Yrd. Nazmi Yaman, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri V.Çimen Mutlu, Aydın Ticaret Borsası Gıda Kontrol Lab.Müdürü Ülkü Ülken,Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden,Aydın Teknik ve End.Meslek Lisesi Müdürü Sami Yavuz katıldı.
Vali Yardımcısı Celal Ulusoy toplantıda yaptığı konuşmada istihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerin başında mesleksizlik geldiğini ve projeye çok önem verdiklerini ifade etti.
Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Aydın Akyüzlü ise konunun Aydın"a katma değer oluşturan firmalarca yeterince anlaşılamadığını,iyi tanıtılmadığını belirterek tanıtım toplantıları yapılmasını önerdi.
Akyüzlü bu projenin içerisine Borsaların dahil edilmediğine üzüldüğünü belirterek; “Tarım sektörünün ağırlıklı olduğu illerde sektörün ihtiyacı olan nitelikli elemanın tarım sektöründe istihdam edilecek. Bu sebeple borsalarda bu proje dışında olamayacaktır. 2008 yılındaki 2 bin kadın istihdamına yönelik hazırladıkları AB Projesi UMEM Projesiyle birebir örtüşüyor” dedi.
İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı"da maddi açıdan gerekeni yaparak bu projeyi hayata geçireceklerini belirtti.