Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87'nci yılını bir hafta süren programlarla kutladı.
Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinliklerine Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Okulun Konferans Salonunda yapıldı. Yaklaşık bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek kutlamalar 1 haftaya yayıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin organize ettiği etkinlikte; folklor, şiir, oratoryo, slayt gösterisi ile birlikte Cumhuriyet şarkıları ilk kez rap tarzında öğrenciler tarafından söylendi.
Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Dönerkaya, Atatürk'ün izinde yoluna devam ettiklerini vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere en büyük armağanı olan Cumhuriyet"e sahip çıkmak ve Cumhuriyet'in teminatı olan çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Konuşmasını sürdüren Dönerkaya; “Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, geçirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasi hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yılında bu yılki kutlamaları bambaşka bir boyuta taşımak istedik. Bu amaçla 1 hafta önceden başladığımız, kutlamalar çerçevesinde öncelikle her gün toplandığımız ve istiklal marşımızı okuduğumuz alana 3 yeni bayrak direği dikip, yeni 3 dev bayrakla bayrağımıza olan saygımızı daha da pekiştirdik. Öğrencilerimizin Cumhuriyet"i daha iyi anlamaları ve kutlamalara katkıda bulunmaları için programın hazırlanmasında onlarında katkısını aldık. 1 hafta süren kutlamalarda da öğrencilerimiz, rehber öğretmenlerinin öncülüğünde hazırladıkları çok güzel programlarla hepimize büyük bir coşku oluşturdu. Gelecek yıllarda da bu coşkunun artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.