Okul Müdürü Ayhan Akbulut ve öğretmenler geliştirdikleri projelerini anlatmak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği (YISİAD)'ni ziyaret etti.

Yeşilyayla Teknik ve EML Müdürü Ayhan Akbulut, Yıldırım ilçesindeki okullarda enerjinin verimli kullanılmasını sağlayarak tasarruf bilincini oluşturmak üzere bir proje geliştirdiklerini söyledi. Okullarında eğitimcilerin değişik projeler üreterek, öğrencilerin bakış açılarının gelişmesine katkı sağladığını belirten Akbulut, "Geliştirdiğimiz proje ile Yıldırım ilçesinde öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlara yönelik eğitimler vererek enerji tasarrufu sağlamak istiyoruz. Günümüzde yeni enerji kaynakları araştırılmakta ve var olan enerjinin kalitesi artırılarak, kayıplar azaltılarak en ekonomik şekilde kullanıcıya ulaştırılması yönünde çalışmalar yapılmakta. Biz de geliştirdiğimiz bu projeyle tasarruf yaparak yenilenebilir enerji üretimine geçiş için kaynak yaratmak istiyoruz. Bu proje örnek olacak." dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi, Enerji Verimliliği Derneği ve Teknik Eğitim Vakfı aracılığıyla seminer ve kurslar düzenleneceğini belirten Akbulut, geliştirdikleri proje için YISİAD Başkanı Ali Kamil Göral'a işbirliği teklifinde bulundu.

YISİAD Başkanı Ali Kamil Göral ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve projenin Bursa'ya ve eğitime büyük katkıları olacağını söyledi. Göral, "Bursa'nın böyle projelere ihtiyacı var. Bizimde amacımız bulunduğumuz kente yarar sağlayacak her projede bulunabilmek. Yarar sağlayacak her türlü ortak projede olmak isteriz. Elimizden gelen desteğe hazırız." dedi.