Teklifin, 14. maddesi üzerinde AK Parti Grup Başkanvekilleri tarafından verilen önergeyle değişiklik yapıldı. Maddedeki, ''Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunlarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen aynı meslek dalında yer alan yükseköğretim programlarına yerleşmelerinde, (b) bendindeki puana ek olarak, yerleştirme puanına ek olarak ortaöğretim başarı puanının yüzde 4'ü yerleştirme puanına eklenir'' şeklindeki düzenleme tekliften çıkarıldı. Böylece, meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin tercih yapmaları durumunda eklenen ''artı puan'' uygulamasına son verildi.

Önergenin gerekçesinde, ''Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla'' değişikliğe gidildiği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, birinci bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken,''Şu anda mevcut okulların imam yetiştirmek için yeterli olacağı kanaatindeyim. Bir hazırlığımız da yok'' dedi.

Dinçer, ''Öğretmen ataması ile ilgili sınav kalkacak mı?'' sorusuna, ''Hayır kalkmayacak, tam aksine alan sınavları da yapmaya başlayacağız'' karşılığını verdi.

Teklifin uygulanmasıyla ilgili maliyetin sorulması üzerine ise Dinçer, ''Şu anda yüzde 100 eğitime çıktımızda yaklaşık olarak 130 -160 bin arasında dersliğe ihtiyacımız var. Derslik için maliyet 30 milyar liradır. Ama bu bizim zaten ihtiyacımız. Düzenlemeyle ilgili yüzde 15'lik bir ihtiyaç ortaya çıkıyor'' dedi.

-''Başbakan'ın İran gezisi fiyaskodur''

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran ziyaretinin sonuçları itibarıyla ''fiyasko'' olduğunu ileri sürerek, ''Bir ortak bildiri bile yayınlanmamıştır. Ziyaret sırasında Türkiye küçük düşürülmeye çalışılmış, İran tarafından butik devlet muamelesi yapılmıştır. Ahmedinejad Başbakan ile görüşmesini ertelemiştir ama aynı gün Türkmenistan'dan bir heyeti kabul etmiş bunun görüntüleri internetten yayınlanmıştır. Dini lider Hamaney, Başbakan'ı ayağına çağırmıştır'' diye konuştu.

İran'ın davranışlarının tesadüfi değil, ''ince bir diplomasi'' olduğunu iddia eden Loğoğlu, Başbakan'ın yapılanlara ses çıkarmadığını söyledi. Loğoğlu, ''İran, Türkiye'ye, 'Suriye konusunda yanlış yapıyorsun, Kofi Annan Planı destek görürken sen bu girişimin içini boşaltıyorsun, ayrıca Kürecik radar istasyonu ile benim güvenliğimi tehlikeye atıyorsun' diyor. Erdoğan, İran'dan eli boş dönmekte...'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Loğoğlu'nun eleştirilerine yanıt verirken, Türkiye'nin dış politikada itibarın adresi olduğunu, dünyanın gündemini belirleyen bir ülke konumuna geldiğini belirterek; ''Dünya Erdoğan ne düşünüyor diye bakıyor. Artık herkes Türkiye ile dost geçinmek zorunda. Türkiye, 10 yıl önce hangi uluslararası arenada vardı?'' dedi.

Teklifin görüşmeleri sürüyor.