Pilot uygulama için Ankara Altındağ Siteler Mesleki Eğitim Merkezi seçildi. Siteler Mesleki Eğitim Merkezi, 2017'de Türkiye'de döner sermaye kapsamında üretim yapan 774 mesleki ve teknik eğitim okulu arasında en fazla üretim yapan ikinci okul olmuştu.

YENİ İNOVATİF YAKLAŞIMLAR GELİŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, başlatılan projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Pilot projeyle Türkiye'de ahşap oyuncak tasarım ve üretim farkındalığını artırmayı, ahşap oyuncak uygulamalarını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Mahmut Özer, "Çocuk gelişimini destekleyecek yeni inovatif yaklaşımlar geliştirmek istiyoruz. Böylece ahşap oyuncak tasarım ve üretimini geliştirme ve zenginleştirme de amaçlarımız arasında. Çocuklarda ekran bağımlılığını azaltacak ve yaratıcılığı geliştirecek uygulamaları desteklemek istiyoruz. Bu çerçevede ahşap tasarımı ve üretimi yapan üniversitelerimizle de iş birliği yapacağız. Pilot projeyi mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızdaki diğer üretim merkezlerine de yaygınlaştıracağız" dedi.

ULUSAL ÖLÇEKLİ YARIŞMA YAPILACAK

Ahşap oyuncak tasarım ve üretimini yaygınlaştırdıktan sonra bakanlık olarak ulusal ölçekli ahşap oyuncak tasarım yarışması düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Mahmut Özer, "Tüm bu çalışmalar yeni açılımlara yol açacak ve yeni projelerin ortaya çıkmasını da teşvik edecek" diye konuştu

AA