Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Dağüstü Köyü'nde 7 yaşındaki Buse Korkut ile 13 yaşındaki Onurcan Akdoğan, yağmur nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu kökünden devrilen 200 yıllık meşe ağacının altında kaldı. Onurcan Akdoğan yaşamını yitirirken, yaralanan Buse Korkut hastanede tedavi altına alındı.


Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kilimli Beldesi'nden bayram ziyareti için köydeki yakınlarını ziyarete giden Talat ve Gülay Korkut çiftinin kızları Buse Korkut, köyden arkadaşı Onurcan Akdoğan ile birlikte dedesi Bayram Korkut'un evinin önünde oynamaya başladı.

Evin önündeki yamaçta bulunan ve 200 yıllık olduğu tahmin edilen dev meşe ağacı, 3 gündür yağan yağmur nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu kökünden kırılarak iki çocuğun üzerine devrildi. 5 metre boyundaki meşe ağacının altında kalarak ağır yaralanan Buse ve Onurcan, yakınları tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen iki çocuktan Onurcan Akdoğan yolda yaşamını yitirdi. Buse Korkut ise hastanede ameliyata alındı. Aşırı kan kaybeden Buse'ye kan vermek için köylüler seferber oldu. Buse'nin annesi Gülay Korkut ile diğer yakınları hastane önünde gözyaşına boğuldu. Tedavisi süren Buse Korkut'un hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.


MEŞE AĞACI ÇÜRÜMÜŞ
Köy kahvesinin sahibi Şenol Akdoğan'ın 2 çocuğundan biri olan Sipahiler İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Onurcan Akdoğan'ın ölümü, köy halkını da yasa boğdu. Köy Muhtarı Ercan Karakuş, bayramın zehir olduğunu belirterek, “Yaklaşık 200 yıllık olan meşe ağacı çürümüş. Üç gündür yağan yağmur nedeniyle yumuşayan toprak, ağacı sonunda bıraktı. O sırada da ağacın yanında oynayan Buse ve Onurcan altında kaldı. Onurcan'ın durumu çok ağırdı. Maalesef can verdi. Acımız çok büyük. Köy halkı olarak Buse için seferber olduk. Gerekli kan için çok sayıda köylümüz hastaneye akın etti. İnşallah Buse'yi de kaybetmeyiz" dedi.

Onurcan Akdoğan'ın cenazesi bugün öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. / hürriyet