Açıklamada, "Eğitim emekçilerinin sosyal ve özlük haklarının korunması hususunda kararlılığımız devam edecektir" denildi.
Eğitim-İş Nazilli Temsilciliğinin Altıntaş Mahallesi'ndeki sendika binasında yapılan bir toplantıda, eğitim emekçilerinin sosyal ve özlük haklarının korunması hususunda kararlılığın süreceği belirtildi.
Sendika Başkanı Gönül Açıkgöz yaptığı açıklamada, mesai saati dışında devlet memurunun çalıştırılması ya da kendi isteği dışında bu şekilde ücretsiz olarak seminer veya benzeri uygulamalara tabi tutulmasının Anayasanın 18. ve 55. maddelerine aykırı olduğunu söyledi. Mesai saati içerisinde bu tür eğitimlerin olağan olduğunu anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu: "Ancak öğretmenlerimizin mesai saati dışında ücretsiz olarak seminere zorunlu tutulmalarını uygun bulmuyoruz. Bununla beraber seminerin yapıldığı okulun
fiziksel koşullarının (ısıtma, oturma düzeni) gibi uygun olmadığı da gözlemlenmiştir. Bu olumsuzluklar verilen eğitimin amacına ulaşmasına engel olmaktadır."
ÇOCUKLAR SAĞLIKLI ORTAMLARDA DERS GÖRMELİ
Eğitim-İş Nazilli Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, "Yukarıda açıklanan Özel Eğitim Semineri ile ilgili gelişmelerin örgüt tarafından takip edilmekte olup gerektiğinde hukuki sürecin başlatılacağı" belirtildi.
Açıklamada, Eğitim-İş Nazilli Temsilciliği olarak başta üyeler olmak üzere tüm eğitim emekçilerinin sosyal ve özlük haklarının korunması hususunda kararlılığın devam edeceği ifade edilerek şöyle denildi: "Ayrıca, bazı okullarımızda iki haftadır kaloriferler yanmamaktadır. Yetkililer bu sorunu geçiştirme gayreti içinde sessizliklerini sürdürmektedir. Kimi okul müdürleri de sorunu velilerden toplanan "katılım payı" adı altındaki paraların toplanamayışına bağlamaktadır. Yaşananlar, eğitim öğretimin geldiği
nokta açısından düşündürücüdür. Eğitimi parasallaştırma düşüncesinin bir yansımasıdır. Öğrencilere adeta "para getirirseniz" ısınırsınız denilmek istenmektedir. Derhal sorun çözülmeli, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi sağlanmalıdır."