Gülnar ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Beydili ile 20 kilometre uzaklıktaki Sipahili köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 17.30 civarında başlayan yangın, üstünden 9 saat geçmesine rağmen henüz kontrol altına alınamadı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı orman işletme müdürlüklerine ait 37 arazöz, 7 su tankeri, 3 yer ekibi, 150 orman işçisi ve yaklaşık 80 köylünün çalıştığı bölgeye dozerler de sevk edildi. Yangının önünün kesilmesi için kritik noktalarda ekipler tarafından bazı ağaçlar kesildi.
Yangının etkili olduğu bazı bölgelerin bitki çeşitliliği dolayısıyla koruma alanı içinde olduğu, geyik, dağ keçisi başta olmak üzere birçok hayvan türünün de yaşadığı öğrenildi. Sipahili Köyü Muhtarı Cengiz Deniz gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde çıkan yangına ilk müdahaleyi yaptıklarını, ardından yangın ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Sarp bir bölgede çıkan yangının şu ana kadar kontrol altına alınamadığını söyleyen Deniz, sürekli yön değiştiren rüzgarın da etkisiyle artan yangına karşı tedbir amaçlı üç köyün boşaltıldığını kaydetti.
Yangının başladığı saatten itibaren bölgede bulunan Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, yetkililere havadan müdahale edilmemesi halinde yangının büyüyeceğini söylediğini, fakat gelecek denilmesine karşın uçak veya helikopterin bölgeye gönderilmediğini söyledi.
Yangının rüzgarın da etkisiyle farklı noktalara sıçradığını söyleyen Kale, şunları söyledi; 'Bölgemde çok büyük bir yangın var. Birçok köyü boşalttırıyoruz şu anda. Bu yangınla ilgili bir kriz merkezi kurulmasını istedim. Kimsenin dinleyip, hesaba aldığı yok. Saat 17.30'da 177 arayıp uçak ve helikopter gönderin, yoksa bu yangın sönmez dedim, tamam gönderiyoruz dediler. Saatler geçti hala gelmedi. Şu anda yer ekipleri de sadece seyrediyor' dedi.