10. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Rus piyanist Nikolai Tokarev'in Bilkent Senfoni Orkestrası ile verdiği konserle sona erdi.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi yaptığı açıklamada, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi festivalin onuncu yılını coşkuyla kutladıklarını söyledi

On yıl önce başlarken ''Festival nadide bir çiçek gibidir. Ona çok iyi ve özenle bakmalı, korumalı'' dediklerini anımsatan Burakgazi, şöyle konuştu:

''Biz Mersinliler ona çok iyi baktık. Bu festival on yılda gelişti, serpildi ve bugün on birinci yıla doğru bizleri umutlandırıyor, heyecanlandırıyor. Biz ona bakarken, o da bize baktı. Kentimize güzellikler katarken, kent kimliğimize büyük zenginlikler sağladı. Bunları elde ederken, bir festival yöneticisi olarak bana düşen görev, bu sürece katkı verenleri anmak ve teşekkür etmektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Festivalin sanat danışmanı Remzi Buharalı da kentin sahip olduğu doğal güzellikleri ve özellikleri taçlandıran festivalin sonuna geldiklerini söyledi.

1 Mayıs'ta başlayan festivalin sorunsuz olarak tamamlandığına işaret eden Buharalı, ''Gerek festival içinde yer alan sanatçı ve topluluklar, gerekse siz değerli sanatseverlerle onuncu yılı geride bıraktık. Bize her zaman karşılıksız destek veren Bilkent Senfoni Orkestrasına teşekkür ediyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Rus piyanist Nikolai Tokarev ile sahne aldı.

Uluslararası otoritelerin ünlü piyanist Lang Lang ile eşdeğer tuttukları genç sanatçı, konserde Rachmaninov'un 3 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. İkinci bölümde ise Bilkent Senfoni Orkestrası, M. Ravel'in ''La Valse''ı ile ''Bolero''sunu yorumladı.

Konseri çok sayıda sanatsever izledi.

A.A.