Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemik Transplantasyon Ünitesi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, suikast iddialarını soruşturan hakime ve savcıya tehdit içerikli paket yollandığının hatırlatılması üzerine, "Olayın başındayız, ortasına gelmedik. Sonuna geldiğimizde sanıyorum he-pimizi tatmin edecek açıklamalarımız olabilir" dedi.

BAYKAL'A SORUN

Basın mensuplarından bir isteği olduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu: "Olayla ilgili tüm belgeler, bilgiler, bulgular en ince şekilde araştırılmalı ve sonucu ulaştırılmalıdır diyorum. Tüm basın mensuplarından ricam şu dur, bana sorduğunuz bu soruyu Sayın Baykal'a da sorun. Sayın Kılıçdaroğlu'na da, Sayın Şahin Mengü ve arkadaşlarına da sorun. Çünkü bu olayı başından beri, 'komik' bulduklarını, 'safsata' olarak gördüklerini söyleyenler bu şahıslardır. Sayın Baykal, dünkü grup toplantısında hepimizin yüzünü kızartacak biçimde, 70 milyonun önünde, 'kozmik odadan, kozmik patates çıktı' şeklinde olayı karikatürize etmeye çalışıyor. Bir deneyimli siyasetçinin yapabileceği en büyük hatayı yapıyor. Mesela, Sayın Baykal'ı hemen bulun, kendisine sorun deyin ki, '8 tane Kalaşnikof mermisi gönderilmiş, şu kadarı savcıya, şu kadarı hakime, Sayın Baykal, bu konuda ne düşünüyorsunuz?' Eminim size çizgisi düzgün bir siyasetçi ise yanlış olduğunu bile bile söylemesi lazım; kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa 'bunlar da aslında mermi falan değildir, bunlar aslında çikolatadır mermi şekline sokulmuştur, yeni yıl hediyesi olarak savcı ve hakime gönderilmiştir' bunu söylemesi gerekir. O da olayı vahim görüyorsa bizim çizgimize gelmiş demektir."

70 MİLYON GÜLÜYOR

Arınç, "Bir siyasetçi kozmik odadan kozmik patates çıktı der mi? Milleti güldürdüğünü zannediyor. Emin olun 70 milyon Sayın Baykal'a gülüyor. Böyle bir olayın enine boyuna tartışılması gerekirken, yargı olaya el koymuşken, savcı ve hakime mermi gönderildiği iddiası gündemde iken, nasıl olur da Türkiye'de siyaset yapan bir insan bunlardan uzak kalabilir, herkesi gözleri kör, görmeyen insan zannedebilir? "diye konuştu.

Hangi işçi eyleminde bulundun ki?

Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerini ziyaretiyle ilgili, 'Sayın Baykal bugün Tekel işçilerinin içerisine girme konusunda istekliyse o zaman İzmir'de CHP'li belediyeler tarafından işlerinden çıkartılan, kışın ortasında ilaçsız, ekmeksiz, maaşsız kalan, kendi Karşıyaka'nın, Bayraklı'nın işçilerini düşünsün' dedi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: 'İdeolojik amaçla işçilerimizin arasına karışarak, onları tahrik etmenin Türkiye'ye faydası yok. Size soruyorum ve cevabını bekliyorum, Sayın Baykal'ı bugüne kadar siyasi hayatında hangi işçi eylemlerinin içinde buldunuz?

İZMİR'DEKİ İŞÇİLERE BAK

Türk-İş binasının önüne gidip 5 kişinin arasına karışmayı yeni aklına getirdi. Kendisi 72 yaşında siyasetin her döneminde bulunmuş bir insan. Ben bir fotoğraf karesi hatırlamıyorum ki eylem yapan işçilerin içerisinde onu görmek mümkün olsun. Ne 1 Mayıs'ta var, ne de Türkiye'de haklarını arayan işçi eylemlerinin içerisine girdi. Tekel işçilerinin arasına sadece AK Parti iktidarını yıpratmak için girip fotoğraf vermeye çalışanı, İzmir'deki işçiler konusunda da duyarlı olmaya davet ediyorum.'/yeni şafak