Çocukların top oynadığı futbol sahası, biriken çöplerle hastalıklara davetiye çıkartırken, çocuklar pisliğe aldırmadan top peşinde koşuyor. En son 2007 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimleri öncesi çöplerin toplandığını belirten Köy Azası Orhan Akrancı, "Tek isteğimiz insanca yaşamak. Bu pisliğin içinde yaşam savaşı veriyoruz" dedi.

Çoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı köye hiçbir yatırım yapılmadığını iddia eden Akrancı, her fırsatta gerekli tüm makamlara durumumuzu anlattık ancak kimseden ilgi görmedik" diyerek dert yandı.  Aydın Belediyesi Mücavir Alanı içinde kalan ve merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kocagür Köyü sakinleri sefalet içinde yaşıyor. İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı hizmetlerinden yoksun olan köyün çöplük haline gelmiş futbol sahasın da çocuklar top peşinde koşuyor. Her türlü hastalığın kol gezdiği mahallede insanca yaşamaktan başka bir şey istemediklerini belirten 38 yaşındaki Köy Azası Orhan Akrancı, "Merkeze bağlı bir köyüz ancak gereken hizmetlerden yoksunuz. Belediyeye dilekçe yazıyoruz 'mücavir alanlara hizmet götürülebilmesi için meclis kararı olması gerekir' diye cevap geliyor. Bu yönde alınmış bir karar olmadığı için sefalet içinde yaşıyoruz" dedi. Yollarının çamurdan geçilmediği köyün her köşesi çöplük görünümünde. Çocuklarının sağlıklı  aşamadığından yakınan köy sakini Oğuz Taşyapı (27), "İki yaşındaki kızım Melike bir hafta önce ölümden döndü. Köyün ortasındaki çöplüğe atılan çöplerden bir şeyler yemiş gıda zehirlenmesi geçirdi. Biz de insan muamelesi görmek istiyoruz" diye konuştu. Köylerinden sadece bir şehit ailesine devletin iş verdiğini belirten Hasan Bozyiğit (51) de yolların bozuk
olmasından şikayet ederek, "Bizde bu devlete asker veriyoruz. Bizim de çocuklarımız askere gidiyor, şehit oluyor. Bizler böyle yaşamayı hak etmiyoruz" dedi.

BAŞBAKANA YAZMIŞLAR    

Başbakan Erdoğan'a dahi dilekçe yazdıklarını söyleyen Orhan Akrancı, Valilik görevlilerinin gelip baktıklarını ancak her şey normalmiş gibi rapor yazdıkları için sorunlarının yıllardır çözülemediğini belirtti. Her türlü hizmetten yoksun mahallede en son 2007 Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi bazı vekil adaylarının girişimiyle futbol sahasındaki çöplerin temizlendiği öğrenildi.

72.20120102082438.jpg73.jpg

HARİTADAN SİLSİNLER

Köylerinin mücavir alan sınırları içinde kalmasına rağmen gerekli yardımları alamadığını söyleyen Köy Muhtarı Nejdet Altıntaş, 1996 yılından bu yana mücavir alan sınırı içinde olduklarını, emlak ve çöp vergilerini dahi belediyeye yatırdıklarını hatırlatarak, "Aydın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden emekliyim. 2004 yılından bu yana muhtarlık yapmaktayım. Mücavir alan sınırları içinde olmasak, köy idare heyeti ve il özel idaresi işbirliği ile sorunlarımızı çözebiliriz. Ancak mücavir alan içinde olduğumuzdan kurumlar topu birbirine atıyor. Bizi haritadan silsinler daha iyi" diyerek hizmet alamadıklarını söyledi.

Valilik oluru ile ASTİM Organize Sanayi Sitesi'nden bir aracın ücret karşılığı Cumartesi günleri çöpleri topladığını belirten Altıntaş, "Tabi ki yeterli olmuyor. Belediye ile görüşüyoruz haklı  olduğumuzu beyan ediyorlar ancak sürekli teftiş geçirdikleri için ellerinden bir şey gelmediğini söylüyorlar" diye konuştu. (Fotoğraf: Cem Ulucan)

74.20120102082606.jpg