G-20'nin sonuç bildirgesi, Euro Bölgesi ülkelerinin hamlelerine ilişkin detaylı bir bilgi vermese de, Almanya ve Fransa arasındaki mali disiplin-büyüme tartışmaları zirvenin sonunda da dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, daha yeni kurtarma yardımı alan İspanya'nın faizlerinin yüzde 7'nin üzerine tırmanmasının normal olmadığının altını çizerek, geçici ve kalıcı kurtarma fonları EFSF ve ESM'nin, hazine tahvili piyasasındaki spekülasyonla mücadele etmek için kullanılması gerektiğini söyledi.

Almanya üzerindeki baskılarını devam ettiren Hollande, EFSF'nin uygulamada olduğunu, ESM'nin de kısa bir süre sonra olacağını hatırlatarak, bu fonların, işleri doğru şekilde sakinleştirmek için "doğru zaman ve doğru şekilde" kullanılmasını önerdi.

Avrupa Merkez Bankası'na da yüksek borçlanma maliyetleriyle mücadelede etkin rol oynaması çağrılarını yineleyen Hollande, İspanya'nın da kısa süre sonra EFSF'den başvurduğu yardımları alacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise İspanya'nın hazine tahvilleri üzerindeki baskıların azaltılmasına yönelik planlar konusunda detaylı bir açıklamada bulunmasa da, Euro Bölgesi'nde, harekete geçilmesini gerektiren sorunların olduğunu ve harekete geçmeye kararlı olduklarını anlattı. İtalya Başbakanı Mario Monti'nin Avrupa kurtarma fonlarının, ikincili piyasalardan tahvil satın alarak, ülkelerin borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi için kullanılmasını talep ettiğini taahhüt eden Hollande, bu önerinin dikkatle değerlendirileceğini ifade etti.