AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırları içinde kalan mera vasfındaki alanların bölgedeki köylerin kullanımına açılması için plan tadilatı yapılması konusunda mutabık kalındığını bildirdi.
Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırıyla komşu bulunan Didim'in Batıköy, Balat ve Akköy ile Söke'nin Doğanbey ve Tuzburgaz köyleri muhtarlarıyla Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde toplantı yaptığını belirtti.
Toplantıda, milli park sınırları içerisinde kalan bu köylerin ve tarımsal arazi sahiplerinin çeşitli sorunlarının ele alındığını kaydeden Erdem, şunları ifade etti:
''Mutlak koruma alanı içerisinde yer alan mera vasfındaki alanların köylülerin kullanımına açılması için plan tadilatı yapılması konusunda mutabık kalınmıştır. Mutlak koruma alanı dışında bulunan 2. derece koruma alanındaki tarla sahiplerinin tarımsal faaliyetlerini rahatça yapabilecekleri ifade edilerek, şimdiye kadar engel çıkarılmak istenen hususların ortadan kaldırılması gerçekleşmiştir. Vatandaşların tarlalarını rahatça işleyebileceği, drenaj kanallarının temizleme işleminin yapılabileceği, hatta yeni drenaj kanalları açılabileceği karara bağlanmıştır.''
Erdem, toplantıda aynı bölgedeki Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne tahsisli Hazine'ye ait arazilerin, tarımsal faaliyet yapanlarca Hazineden kiralama yapabilmeleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı desteklerinden faydalanabilecekleri şekilde prosedürün nasıl işletilmesi gerektiği konusunda da mutabakata varıldığı bilgisini vererek, ''Bu bölgede bulunan makilik alanların bir kısmında vatandaşlar tarafından zeytin ağacı dikilen bölümlerinde kiralama yapmasını sağlayacak şekilde vasıf değişikliğine gidilmesi çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca özellikle Doğanbey ve Tuzburgaz köylülerini ilgilendiren mutlak koruma alanında sondaj yapma, küçük portatif bağ evi inşa etme gibi isteklerinin de yerine getirilebileceği konusunda mutabakat sağlanmıştır'' görüşünü bildirdi.