Dünyanın ikinci büyük hamburger zinciri Burger King şirketi, çocuk menülerindeki tuz oranını sınırlandırdığını açıkladı.

Bu adımı atan ilk fast-food restoranı olan Burger King'in Miami'de bulunan şubesi, 12 yaşın altındaki çocuklar için hazırlanan Çocuk Menü'lerindeki sodyum oranını 600 mg'dan aşağıya indirdi. Burger King Yönetim Kurulu Başkanı ve İdari Müdürü John Chidsey, "Çocuk menülerinde tuz oranını sınırlandırmayı üstlenen ilk hızlı servis restoranı olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Burger King Miami'nin geçenlerde bildirdiği gibi Çocuk Menüsü'nün yeni kriteriyle buluştu. Yeni Çocuk Menüsü, yaşa uygun özel porsiyonlar halinde Kraft Makarna & Peynir, Burger King'in az yağlı karamel soslu Taze Elma Kızartması ile Hershey'in yüzde 1 yağlı süt içeriyor. Menü 340 kalori ve 505 mg sodyumdan oluşuyor.

Diğer çocuk menüsü seçenekleri 2009 yazında çocuklarla buluşacak. Burger King aynı zamanda tüm iştirakçi restoranlarında yetişkin menüsü kombinasyonlarının 650 kaloriden aşağıya indirildiğini duyurdu. New York City'de başlayacak olan bu uygulama ile daha sağlıklı restoran yemeği kanunu çıkaran Burger King bunu tüm ülkeye yayacak.