Aydın’da yaşanan bir çok olay ve özellikle siyasi gelişmelerin tamamın tam 64 yıl boyunca fotoğraflayıp arşivleyen ve son günlerde rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan Özer İttü’yü evinde ziyaret eden Mehmet Erdem, Özer Amca’nın gönlünü alıp eski günleri de yad etti.
Geçridiği ağır rahatsızlıktan ziyade, evinden çıkamayışına ve fotoğraf makinesinden ayrı kalışına üzülen Özer İttü, on binlerce fotoğraftan oluşan albümünden oluşan fotoğraflarının bir kısmını çerçeveletip evinin duvarlarına asarak eski günlerini yad etmeye çalışıyor. 20. Yüzyılın ilk yarısında eski tren istasyonunda Kazım Karabekir Paşa’nın fotoğrafını çekince o zamanlar henüz tanımadığı için dönemin jandarma ve zaptiyeleri tarafından gözaltına bile alınan Özer İttü, hayatı boyunca fotoğraf çekmekten aldığı keyfi başka bir şeyden almadığını belirtti.
Bir süredir yaşadığı rahatsızlık nedeniyle evden dışarı çıkamayan Özer İttü’nün elini öperek ‘geçmiş olsun’ dileklerini sunan Milletvekili Mehmet Erdem’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren, Aydın’ın duayen fotoğrafçısı, Adnan Menderes’ten Süleyman Demirel’e İsmet Sezgin’den Yüksel Yalova’ya kadar Aydın tarihinde 1948’den bu yana gelip geçmiş, tüm siyasetçisinden valisine, işadamından sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar yüzlerce önemli şahsiyetin fotoğraflarını göstererek hasret kaldığı eski günlerini yad etti. Mehmet Erdem’in de bir çok fotoğrafının bulunduğu arşivde zaman zaman duygusal anlar yaşansa da sürekli objektifin gerisinde yer alan Özer İttü, bu defa objektif önünde kaldı. Bu zamana kadar sürekli hatıra fotoğrafları çeken 85 yaşındaki Özer İttü, bu defa kendisine sağlıklı uzun ömürler dileyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  

20120321aw000041_10.jpg

20120321aw000041_04.jpg