17 Eylül 1961 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte idam edilen merhum Başkan Adnan Menderes, Aydın"da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.
1960 askeri darbesiyle idam edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, ölümlerinin 49"uncu yıl dönümünde Memur-Sen Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Menderes ve arkadaşları için Aydın merkez Beycamiinde bugün İkindi Namazı öncesi mevlit okutuldu. Etkinliğe Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, Memur-Sen"e bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.
Halkın büyük bir ilgi gösterdiği etkinlikte 49 yıl önce idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları için mevlit ve Kur"an-ı Kerim okunurken; etkinliğin sonunda Menderes ve arkadaşlarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua edildi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Süleyman Alkoç, “Aydın topraklarında büyüyen, bütün memleketi hizmetleriyle dolduran, dallarıyla koskoca ülkeyi kucaklayan bu Demokrasi Çınarı, sözde mahkemelerin hukuk katili hakimlerinin baltalarıyla kesildi. Merhum Başbakanımız, hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğu, çok sevdiği milletinin bağrında, gönlünde yaşamaya devam ediyor. Artık O"nu geri getiremeyiz. Ancak, millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan yeni Mendereslere sahip çıkabiliriz. Menderes; toprağı, ekini, toprağın suya hasretini, ekinin suya ihtiyacını herkesten daha iyi bilen çiftçi çocuğuydu. Adnan Menderes"in halkın bağından koparıldığı bir 17 Eylül"de, O"nu özlemle anıyor, kendisiyle beraber aynı acı kaderi paylaşan iki bakan arkadaşını; Merhum Polatkan ve Zorlu"yu da rahmetle yad ediyoruz. Artık güzel ülkemiz, daha demokratik, daha özgür, daha hür günlere emin adımlarla ilerliyor. Bu gün dünden daha iyiyiz, yarın, bu günden de iyi olacağız” dedi.