Barış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Menderes Nehri'nin Uşak'tan başlayarak, Denizli ve Aydın'ın ilçelerinden geçtiğini, özellikle arıtma tesislerinin olmadığı yerlerde nehre boşaldığını, sanayi ve evsel kimyasal atıkların nehri gün geçtikçe kirlettiğini savundu. 
     Geçmişte ikinci sınıf su olan Menderes Nehri suyunun bugünlerde artık 4. sınıf su özelliği taşıdığını dile getiren Barış, şunları kaydetti: 
     ''Özellikle jeotermal ve bazı etkenlerden kaynaklanan bor, bölgenin konsantrasyonunu yükseltmektedir. Bunun zararını daha çok Söke Ovası görmektedir. Menderes Nehri deniz deltasına yaklaştıkça kirliliğin şiddeti gittikçe artacaktır. Yaz aylarında eriyik madde miktarı daha da artmaktadır. Bunun zararını özellikle sulama yapan çiftçilerimiz çekmektedir. Tarlalar sulamanın ardından büyük bir kirlilik arz etmektedir. Bunu yaparken birtakım tarımsal faaliyetler, zirai ilaçlama ve gübrelemeler de kirlenmeyi hızlandırmaktadır. Nehrin kirlenmesinde bunlar da önemli etkenlerdendir.'' 
     Barış, Menderes Nehri'nde ağır maddelerin olduğu yönünde bilgiler bulunduğunu ifade ederek, nehirden adeta zehir aktığını söyledi.