(Menderes Demokrasi Derneği (MMD) 1. Olağan Genel Kurulu, Zafer Mahallesi Menderes Kültür Merkezi salonunda tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşti.
Genel kurulda konuşan MMD Kurucu Başkanı Şuayip Yeğen, “Derneğimiz 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle kurulmuştur. Bu gün hukuki bir gerekliliği yerine getirirken kurucu üyeler olarak ilk bir araya geliyoruz. Hep birlikte biliyoruz ki buradaki bizlerin ortak paydasında ‘Adnan Menderes ve Türkiye’de Demokrasi Hareketi’ vardır. Adnan Menderes ismi, Demokrasiye önemseyen insanlar için önemlidir. Adnan Menderes bir simge olmuştur, Demokrasi ile birlikte çağrılır olmuştur ve bizler Adnan Menderesi sadece simge bir isim değil, örnek almamız gereken bir şahsiyet olarak görüyoruz Bu gün onu bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.
MDD’ni kurma çalışmalarının o tarihlerdeki kaynak yokluğundan, o dönemin iyi aydınlatılması gerektiği inancından yola çıkılarak başlandığını kaydeden Yeğen, “Adnan Menderes için o zamanı yaşayan bir büyüğümüz, kendisi ile yaptığımız söyleşide ‘Menderes bu halka, insan olduklarını, devletin malı olmadıklarını, devletin, milletin malı olduğunu hatırlattı, öğretti. Bu halk onu nasıl sevmesin’ demişti. Ya karşısındakiler, ya daha önceleri yaşananlar neydi de, o güzel insan gönüllere girivermiş ve yıllardır da gönüllerden çıkmıyor. Evet, yıllardır birileri Menderesçi oluyor, Menderes’in kurduğu partinin devamı olduğu söylüyor. Ama icraatlar başka, başka Halkımıza şirin görünüp yine kendi bildiklerini yapmışlar. Yani dayatmalara ses çıkarmamış, fırsat vermişler. Ekonomi ve ticarette rant ve vurgun fırsatçılarına göz yummuşlar, ortak olmuşlar. Sosyal yönden, her türlü insan haklarının önüne engeller konulmasına ses çıkarmamışlar. Hukukun parsellenmesine ve seçkinler hukuk haline gelmesine ses çıkarmamışlar. Yıllardır beraber yaşamış, beraber tarih yazmış halkımız arasına nifak tohumları atılmasına seyirci kalınmış. Kısacası milleti veya halkı değil dayatmacılara çalışmışlar” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından MMD üyeleri önümüzdeki 3 yıl için derneğin yönetimini belirledi. Yapılan oylama sonucu MMD’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Şuayip Yeğen, Ali Haydar Öztürk, Halis Günday, Nebil Alparslan, Yusuf Ziya Yayan. Denetim kurulunda ise Atilla Muharrem Uçmaklıoğlu, Sadullah Erdem ve Behram Pala yer aldı.