Rehberlik servisiyle Okul Aile Birliği Başkanı Mürüvvet Aysan ve bir grup öğretmenin hazırladığı ‘Meslek Tanıtım Günü’ etkinliği okulda başarıyla gerçekleştirildi. Okul Müdürü Mehmet Atay’ın açılış konuşmasıyla başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ın konuşmasıyla devam etti. Şube Müdürleri Sezai Selçuk ve Şahin Ünver’in de katıldığı programa, elli beş meslek grubu mensubu davet edildi.
Kısa bir törenin ardından misafirler, mesleklerini tanıtmak için sınıflara alındılar. Öğrenciler, merak ettikleri meslekle ilgili sorularını uzman kişilere sorarak ilgi alanlarına giren meslekle ilgili akıllarındaki soru işaretlerinin yanıtlarını konuklardan öğrendiler. Yoğun geçen etkinlikte öğrencilerin ölçülü davranışları, tutumları konuklar tarafından takdir edildi. İlçedeki diğer Anadolu Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin de bu etkinliğe katılması; katılımcılara, katılım belgesi ve okulun sloganının yazılı olduğu bir fincan verilmesi dikkatleri çekti.
Program sonunda değerlendirme yapan Okul Müdürü Mehmet Atay, “Okulumuz genç ve dinamik bir kadroya sahip. Öğretmen arkadaşlarım, çalışmayı kendilerine ilke edindiği için bu tür etkinlikleri başarıyla gerçekleştirebiliyoruz” dedi. Atay, bu etkinlikler sayesinde öğrencilerin ufkunun açıldığını, ezbere dayalı bir öğretim yapmadıklarını, öğrencilerin yaşayarak, görerek öğrenmelerine imkan tanındığını, bu tür çalışmaların veli, öğretmen ve öğrenci ilişkilerine olumlu katkısı olduğunu, birlik ve beraberlikte önemli adımlar atılmasını sağladığını ve bu tür etkinliklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg