Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, Nazilli Gençlik ve SporHizmetleri İlçe Müdürü Güven Eker, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Halk oyunları gösterileri ile başlayan ve 7 sınıftan toplam 130 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende açılış konuşmasını Okul Müdürü Mehmet Atay yaptı. 2005 yılında eğitim hayatına başlayan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi’nin ilkelerinden taviz vermeden 4. dönem mezunlarını verdiğini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Atay; “Geride bıraktığımız 7 yıl içersinde kurumsallaşmamızı tamamlayarak aktif bir okul olarak kendimizden söz ettirmeye başladık. Ben inanıyorum ki emekleme ve yürüme devresini atlatan okulumuz bundan sonra büyük adımlarla başarıdan başarıya koşacaktır. Ne mutlu sizlerle Nazilli Menderes Anadolu Lisesinin temiz evlatları bugün bir ayrılığa adım atmıyoruz, bir ömür sürecek beraberliği başlatıyoruz. Sizler gurbete gitmiyorsunuz. Yüreklerde yaşayan dostlarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize kavuşmaya gidiyorsunuz. Bizler sizlere güveniyor ve inanıyoruz.”

GELİŞEN TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUN
Değişimin baş döndürücü hıza ulaştığı günümüzde teknoloji artık, zaman ve mekan kavramlarını yeniden tanımlıyor diyen Atay; “Hızla değişen ve gelişen dünyamızda araştıran, sorgulayan, neden-sonuç ilişkisi kurabilen, çevresine daha kolay uyum sağlayabilen, sorunlara çözüm önerileri getirebilen bireylere duyulan gereksinim giderek artmaktadır. Bilgiyi üreten, bilgiyi teknolojiye çevirebilen milletler bugün dünyamıza hükmetmektedir. Ulu önder Atatürk’ün “Eğitim bir milleti ya bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti esirliğe ve sefalete terk eder” sözünü unutmadan hayatınızın her döneminde eğitime gerekli önemi vermeliyiz. Sevgili öğrenciler daima iyi olanı örnek alın. Ön yargılı olmayın, mazeretlere sığınmayın. Unutmayın ki en çok şikayet edenler en az çalışanlardır. Tüm yaşamınız boyunca sürekli okuyunuz, kendinizi çağın gerisinde bırakmayınız. Sürekli kendinizle yarışın, kendi mutluluğunuzla yetinmeyip toplumun mutluluğu için de çalışınız.
hayatınız boyunca yorulmadan çalışarak mutlu ve başarılı olmanızı ve 4 yıl boyunca sizin üzerinizde emeği olan, sizleri güvenle ve heyecanla geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizi her zaman iyilik ve güzelliklerle hatırlamanızı istiyorum” dedi.

4. PLAKETİ ÇAKTI
Okul Müdürü Atay’ın konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve İlçe Kaymakamı Mehmet Okur da birer konuşma yaptı. Öğrencilere başarılar dileyen Ercan ve Okur, velileri de tebrik ederek mutluluklarına ortak olduklarını dile getirdiler. Konuşmaların ardından öğrenciler arası bayrak teslim töreni yapıldı. Tören sonrası Okulun 90.50 puanla 12/F sınıfından dönem birincisi Nihal Eriş arkadaşları adına yaptığı konuşmanın ardından okulun yaş kütüğüne isminin olduğu kütüğün dördüncü plaketini çaktı.

OKUL BİRİNCİSİNE ÜCRETSİZ SÜRÜCÜ KURSU
Okul birincisi Nihal Eriş, 90.22 puanla 12/B sınıfından Okul ikincisi Naciye Güngörmek ve 90.15 puanla 12/D sınıfından okul üçüncüsü Bircan Uğur’a plaketlerini ve belgelerini Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe MEM Faruk Ercan ve Okul Müdürü Mehmet Atay takdim etti. Okul birincisi Nihal Eriş’e ise Okul Aile Birliği Üyesi Işık Çağatay tarafından ‘Ücretsiz Sürücü Kursu’ hediye edildi. Daha sonra ise dereceye giren öğrenciler tarafından Mezuniyet pastası kesildi.

BALONLA DİLEK TUTTULAR
Tören’in ardından Öğrenciler toplu olarak oturdukları platformda kep atma merasimini gerçekleştirdi. Programın sonunda ise ateşle havalanan balonlarını grup grup ellerine alan öğrenciler dilek tutarak balonları uçurmaya çalıştılar. Üniversitede iyi bir yer kazanmak için dilek tutan öğrencilerin bir çoğu balonları uçurarak dileklerimiz kabul olacak derken, bazı öğrenciler ise balonun tutuşması ile dileklerinin boşa gittiğini söylediler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120607aw000096_04.jpg20120607aw000096_06.jpg20120607aw000096_08.jpg20120607aw000096_13.jpg