Hükümet, memura zam teklifini bugün sunmadı. 3 saat süren toplantıdan memurlar "umutsuz" çıktı. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, “Sanırız, yarın bize yüzde 2.3"lük zam teklifiyle gelecekler” tahmininde bulundu.

Akyıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı"nın kendilerine “Abartılı rakamlar telaffuz ederek, beklentileri yükseltmeyin” dediklerini açıkladı. Bu cümleden yarın kendilerine yapılacak teklifin yüzde 2.3 civarında olacağı sonucunu çıkardıklarını belirten Akyıldız, toplantının yarın saat 14.00"te olduğunu bildirdi.

Hükümetin, zam pazarlığına "düşük seviyeden" başlamasının bir taktik olduğu belirtilerek, “Böylece memuru 2010 enflasyon hedefinin biraz üzerindeki bir zamma ikna etmek istiyor” yorumu yapıldı.

Bugün yapılan toplantıdan sonra hükümetin zam kararını açıklaması bekleniyordu.

Bircan Akyıldız'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Anlaşılan o ki yarına ertelenen toplantıda dile getirilmesini umut ediyorum.

- Sayın bakan"ın ifadesinden beklentilerin hayal kırıklığıyla sonuçlanabileceğini söyledi.Sayın bakan abartlı rakamlarla çalışanları beklentiye sokmayın açıklamasını yapmıştır.

- Bunlar sadece tahmindir. Kamu çalışanlarının beklentilerine sonuç veren sonuçlar değildir.

- Ülkemiz bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Bunun giderilmesi bu mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için talep artışının gerçekleştirilmesi şarttır. Bunun için de çalışanların desteklenmesi gerekmektedir.

- Kamu çalışanları da ülke nüfusunun yaklaşık 12 milyonunu teşkil etmektedir. Onların ücretlerindeki iyileştirme, ülkedeki krizin aşılması için ciddi anlamda talep artışı sağlayacak bir gelişme olacaktır. / DHA