Adalet Bakanlığı tarafından Bursa Adliyesi"ne alınacak 27"si kadrolu 127"si sözleşmeli toplam 154 memur alımı için 3 bin 360 kişi sınava giriyor. Bugün sabah erken saatlerinde adliyeye gelen bin 430 kişi 20 kişilik kadroya girebilmek için sınavda ter döktü. Yarın ise sözleşmeli kâtip alımı için bin 930 kişi sınava girecek.

KPSS"de 70 puan ve üzeri alan adayların başvurularının değerlendirildiği sınavların ilk bugün yapıldı. Bursa Adliyesi"ne alınacak 20 kadrolu zabıt kâtibi için tam bin 430 başvuru yapıldı. Adaylar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Baydar, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ve üye Nizamettin Keleş"ten oluşan heyet önünde 3 dakikada 90 kelime yazabilmek için ter döktü.

Adayların heyecanlı oldukları gözlenirken bazı adaylar sohbet ederek rahatlama yoluna gitti. Adaylar sınava 40"ar kişi alındı. F ve Q klavyede 3 dakikada 90 kelime yazabilen adaylar mülakata tabi tutulacak. Sınavlara rekor katılımın olduğunu söyleyen Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, “Tabi ekmek kapısı için insanlar her yere başvuruyor. Bugün ve yarınki sınavlarla birlikte 154 personel alacağız. Rekor bir katılım oldu.” dedi.
Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Baydar ise 3 dakikada 90 kelime yazabilen adayların mülakata tabi tutulacağını kaydetti. Baydar, “Yazmayı geçen adaylara mesleki soruların yanı sıra genel kültür ve Atatürk ilke ve inkılâplarından sorular yönelteceğiz. Başarılı olanlar göreve başlayacak.” diye konuştu.

Öte yandan sabahın erken saatlerinde adliye önüne toplanan yüzlerce aday heyecanlarını yakınlarıyla paylaştı. Yakınlarını kaybeden bazı adaylar görevlilere anons ettirerek yakınlarını bulması gülüşmelere sebep oldu.