Memur Sen Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, yaptığı basın açıklamasında 4688 Sayılı Memur Sendikaları Yasasının demokratikleşmeyi bekleyen yasalar arasındaki yerini muhafaza etmeyi sürdürdüğünü belirtti.
Başlamış olan toplu görüşmelerde Memur Sen olarak en önemli taleplerinin memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesi olduğunu söylen Süleyman Alkoç “ Bu talebimizde Anayasa"ya takılmaktadır. Memur-Sen ailesinin olmazsa olmazı, birinci önceliği, insanı merkeze koyan, devlet-millet kaynaşmasını sağlayan bir anayasaya talebidir. Bizler bu anayasada emeğin ve özgürlüğün saygın bir yerinin olmasını istiyoruz. Demokratik eğitim sisteminin ve eğitimde fırsat eşitliğinin sözde değil özde olmasını istiyoruz. Toplu sözleşmesiz toplu görüşme yasasında olduğu gibi memurlarını konuşturmayan, konuşmasının önünü kesen siyaset yasağının da kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye"nin en okumuş kesimi memurlardır. Bu açıdan esnafa, manava serbest olan siyaset hakkının memurlara da tanınmasını istiyoruz” dedi. İnanç ve ifade hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılmasını ve sosyal devlete geçilmesini istediklerinin altını çizen Süleyman Alkoç “ Toplu görüşmelerin sosyal ve mali konular olmak üzere iki bölümden oluşmasını istiyoruz. Son 6 yıldır memur maaşlarının enflasyon karşısında ezilmemesi için hükümetin enflasyon oranlarını dikkate alarak yaptığı iyileştirme kriterinin ilk adım olarak doğru ancak eksik olduğunu görüyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi adına büyümeden pay verilmesini talep ediyoruz. Taban aylık ile ilgili 30 YTL"lik bir talebimiz var. Bu talep hem çalışanların maaşlarına doğrudan yansıması hem de emeklilerimizi kapsaması dolayısıyla önemli bir taleptir. Çalışanlara promosyonların yüzde 70"i ödeniyordu, bunun yüzde 100"e çıkarılması ve emekli kardeşlerimize de promosyonlardan yararlanması gerekmektedir” diye konuştu.
Sendikasızların ve bazı sendikaların istismar ettiği bir örgütlülük ödeneği olduğunu söyleyen Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç “ 930 bin örgütlü insana artı bir iyileştirme talep ediyoruz. Bu talep, ben varım diyerek herhangi bir sendikaya üye olan, eylemleriyle, kültürel ve sosyal çalışmalarıyla, sempozyumlarıyla, panelleriyle Türkiye"nin gelişmesine katkıda bulunan sendikalarına aidat ödeyerek destek olan bu insanlara artı bir iyileştirme talebidir. Biz bu yıl örgütlülük ödeneğinin kaldırılmasını, sadece 930 bin sendika üyesine has olmak üzere 25 YTL toplu görüşme priminin getirilmesini öneriyoruz” şeklinde konuştu.