75 milyonluk ülkede 15 milyon kişinin 800 liranın altında ücretle geçindiğini belirterek, emekli vekil maaşlarına bir gecede yapılan 3 bin liralık zam karşısında, "Kul hakkı ile mahşer-i huzurda nasıl hesap vereceksiniz" diye sordular.

Tüm-Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, emekli milletvekillerinin 4 bin 980 TL'lik maaşlarının 2012 yılında 8 bin 100 TL olacağını belirterek, maaşlarının da artık Başbakanlık Müsteşarı yerine Cumhurbaşkanı emekli aylığına endeksleneceğini söyledi. Erözgün, “Milletvekilleri bir gecede emekli maaşlarını 3 bin TL arttırdılar. Toplu Sözleşme yasası tasarısı daha meclisin gündemine bile gelmezken, Meclis TV kapatılarak gece yarısı kendi maaşlarına ve emekli milletvekili maaşlarına yapılan bu zam karşısında şok olduk. Vekil maaşları ile hekim dışı personeline ödenen ortalama 1300 TL arasında uçurum 15 katına yükseldi" dedi.

ÖĞRETMEN MAAŞLARINI GEÇMESİN!

Erözgün, “Vekil maaşlarında düzenleme yapılırken öneri ve görüşlerinin ne olduğunu sorduklarında, dönemin Başbakanına ve Maliye Bakanına 'sakın öğretmen maaşlarını geçmesin' talimatı veren  Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu günkü T.B.M.M. nin yaklaşımını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Emekli vekil maaşlarının bir gecede 3 bin lira artırılırken, sağlık çalışanlarının emeklilikte çilesinin devam ettiğini belirten Erözgün, sağlık çalışanlarının döner sermayelerinin emekliliğe yansıtılmadığını vurguladı. Bu nedenle de emekli olduklarında aldıkları ücretin yüzde 50'sini kaybettiklerine dikkat çekti. "Geçinemeyeceğiz, diye ya emekli olamıyorlar ya da ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyorlar" diyen Erözgün, emekliliğin sağlık çalışanları için yeni bir çile dönemi olduğunu söyledi.

Erözgün, milyonlarca memur emekli dul ve yetim kendilerine yapılacak zam ile ilgili olan toplu sözleşme yasasını beklerken, vekillerin önce kendi maaşlarını düzenlemelerinin hoş olmadığını tekrarladı.

15 MİLYON 800 LİRANIN ALTI ÜCRETLE GEÇİNİYOR 

Tüm-Sağlık-Sen Başkanı Ergözgün, hekim dışı sağlık çalışanlarının 1300 TL, emeklilerinin ortalama 800 TL, asgari ücretin ise 650 TL civarında bulunduğu bir ülkede vekillere yapılan zamla oluşan kul hakkını vicdanlara havale etti. "Eğer 75 milyonluk ülkenin 15 milyonu 800 TL ve altında maaşa mahkûmken, 8 bin TL emekli maaşını gönül rahatlığı içinde yiyecek vekillerimiz varsa; onlara da bu dünyanın öteki tarafının da olduğunu hatırlatarak, komşusu aç iken tok yatanların kul hakkı ile mahşeri huzurda hesap vereceklerini hatırlatıyorum" dedi.

hürriyet