Memurlarına 2006 yılından bu yana sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkı tanıyan Bursa'nın Nilüfer Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile masaya oturdu.

Konak Kültürevi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin toplu sözleşme konusunda da öncü olduğunu belirterek, memurların refah seviyesini artırmak amacıyla destek anlamını taşıyan sözleşmeyi imzaladıklarını belirtti.

Birçok kurumun ve belediyelerin Nilüfer Belediyesini ziyaret ederek proje ve sistem bazında bilgi istediğini kaydeden Bozbey, ''Anadolu'nun birincisi olan Nilüfer Belediyesi'nin bu konuma gelmesinde sizlerin katkısı büyük. Başarımız sizlerin eseri, hizmetlerinizin karşılığıdır. Hepinize teşekkür ediyorum. Gönlümüzden geçen sizlere daha çok olanak sunmak ama bütçe denkliği yönünden de önder olan belediyemizin koşulları buna elveriyor'' dedi.

Tüm Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Zeki Büke ise, 1990'lı yıllarda başlanan sendikal haklar mücadelesinde büyük bedeller ödendiğinin altını çizerek, ''Türkiye genelinde 406 belediyede yaklaşık 20 bin çalışan bu haklardan yararlanıyor'' dedi.

252 memur ile 28 sözleşmeliyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini kısa sürede tamamlayarak anlaşmaya varan Nilüfer Belediyesi, 2012-2013 yıllarını kapsayan sözleşme uyarınca maaşlara birinci yıl için net 295 lira, ikinci yıl için net 316 lira zam yapacak.

İmza törenine CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ile sendikaların temsilcileri de katıldı. (AA)