Sosyal haklarının iyileştirilmesini isteyen memurlar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kapısını çaldı. Bakan Şimşek, Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilen sendikalı memurun 10 liralık toplu görüşme primini yeniden verecekleri müjdesini verdi. Böylece, 1 milyon 17 bin memura 3 ayda bir 30 lira toplu görüşme primi ödenecek. Memurun giyim yardım ödemesi de nakit olarak yapılacak.
Bakan Şimşek'le yaklaşık 1.5 saat görüşen Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması, MEB'de kariyer basamakları ve başöğretmen sınavının yeniden yapılanması, Diyanet'te sözleşmeli Kur'an kursu öğretmenleri, imamlara kadro, şeflere ek ödenek verilmesi gibi taleplerimizi ilettik" dedi. Sendika aidatlarını, yeniden devletin ödemesine imkân veren düzenlemenin, önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülmekte olan bir yasaya yapılacak tek maddelik ekleme ile sağlanması bekleniyor.

ESNAF İÇİN 30 MADDELİK DESTEK
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, esnafın değişimi ve dönüşümü için ne tür destekler gerektiği konusunda bir strateji belgesi ve eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Esnaf değişim dönüşüm strateji belgemiz 7 tane alanı ve bu 7 alandaki 30 tedbiri içeriyor'' dedi. Ergün, "Bu desteklerin kimisi maddi, kimisi teknik, kimisi yönetim, kimisi eğitim destekleridir. Esnaf ve sanatkarın AB programlarından ve desteklerinden yararlanmasıyla ilgili de bir çalışmamız var" dedi.
(Sabah)