SGK Başkan Vekili Acar, muayeneler için sigortalılardan katılım payı alınması uygulamasının önümüzdeki süreçte devlet memurlarını da kapsayacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, muayeneler için sigortalılardan katılım payı alınması uygulamasının önümüzdeki süreçte devlet memurlarını da kapsayacağını ifade ederek, "Devlet memurları açısından da herhangi bir farklılık söz konusu olmayacak. Devlet memurlarına da Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alan hükümler uygulanmaya başlanacak" dedi.

Sağlık konusunda son dönemde önemli açılımlara gidildiğini anlatan Acar, bunlar yapılırken kontrol edilebilir bir yapının da oluşturulması gerektiğinin altını çizdi ve katılım payı uygulamasına değindi.

Acar, katılım payı uygulamasıyla muayene için birinci basamaktaki sağlık kurum ve kuruluşlarına giden sigortalılardan herhangi bir ücret alınmadığını, devlet hastanelerine gidildiğinde 3, eğitim-araştırma hastanelerine gidildiğine 4, üniversite hastanelerine gidildiğinde 6, özel hastanelere gidildiğinde ise 10 YTL katılım payı ödenmesi gerektiğini anımsattı.

Katılım payının dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde uygulandığına işaret eden Acar,"Öyle bir hale gelmiş ki en ufak bir rahatsızlık için hemen özel hastaneye, üniversite hastanesine gidiliyor. Bir sürü tetkik, tahliller, olmaması gereken şeyler... Bu sağlık harcamalarında acayip bir artışa sebep oluyor. Biz, 'İnsanlar buralara gitmesin' demiyoruz ama özel hastaneye gidiyorsa 10 YTL katkı payını ödesin. Devlet olarak finansal olarak sürdürülebilir bir yapıyı kurmamız için mutlaka bu yapıyı getirmemiz lazım" diye konuştu.