İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada memuru enflasyona ezdirmeyeceğinin müjdesini de verdi:

"Son görüşmelerde memurumuzu enflasyona ezdirdik mi? Hayır. Şuanda 4+4 mü verdik. Enflasyon yüzde 10 olursa aradaki yüzde 2'yi ödeyeceğiz."

Başbakan Erdoğan İl Başkanları toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Biz tüm içtenliğimiz ve sevdağımızın karşılığını aldık. Sadece seçim sonuçlarıyla değil,ortaya koyduğumuz eserlerle de mutlu olduk. Türkiye'yi her alanda geliştirdik. Kimi alanlarda aşılması güç rekorlar elde ettik. Eserimizi olmadığı il yok.

TÜRKİYE ALAN ELDİ ŞİMDİ VEREN EL

Türkiye alan eldi ama şimdi Türkiye veren el olmuştur. 9.5 yılda ortaya koyduğumuz eserleri bir çırpıda saymak mümkün olmuyor. Bu eserleri bir kitapta toplamaya çalışıyoruz. Sayfa sayısı her geçen gün artıyor. Sizlere 9.5 yılı özetleyen bir kitapçığı bugün dağıtacağız.

Biz her şeyi ispatlı olarak konuşuruz. Ama bizde öyle muhalefet var ki yapılanı takdir etmez. Ülkenin finans noktasında nereden nereye geldiğini saptırmaya yeltenecek kadar farklı yolların insanıdır onlar.

Tarih AK Partiyi hayırla yaad edecektir. Milletin gönlünde yer etmek bizim için yeterlidir. Merhum Özal ve Menderes gibi hayırla anılmak muhatap olmak bizim için mükafatların en büyüğüdür.

2014 SEÇİMLERİNE BÖYLE GİRECEĞİZ

2014 seçimlerinde eser siyasetini yücelterek gireceğiz. Şehirlerimize verdiğimiz sözleri belli aşamlara getirmiş olarak milletimizin karşısına çıkacağız. Milletimiz 2014 seçimlerinde de eser ve hizmet siyasetine oy verecektir.

Bugün büyüyen bir Türkiye var. 2022 yılında Türkiye'de 91000 adet otomobil satılmıştı, 2011 yılında ise 594 bin adet satış gerçekleşti. Bu tüm zamanların rekorudur.Fakirleşen ülkede bu rakam böyle artar mı? Muhalefet partisi başkanı fakirleştik diyor ama. Bu rakam o zaman nasıl artıyor?

Ak Parti gelince turizm batar diyorlardı. Geldiğimiz yer ortada. Gelen turist sayısı dünya ile iktidarımızın nasıl kucaklaştığını, ülkemize nasıl turist çektiğimizi rakamlar gösteriyor. 2011 itibariyle 31.5 milyon kişiye ulaştık.

JAPONYA'DA BORÇ GANİ AMA...

Şu kadar milyar dolar borcumuz var denilmez. Milli hasılan nereden nereye gelmiş bunu söylemiyorlar. Neden bunu söylemiyorsunuz? Artık güçlü Türkiye var. Amerika'da, Japonya'da borç gani ama umrunda mı? Hayır çünkü milli hasılaya bakıyorlar.

Şuanda kullanılan kredi 598 milyar dolar. Bu neyi gösteriyor. Bankaların müşterisine güvenini. Bankalar musluklarını açtı. Müşteriye güveniyor. Çalışanlarımızı mağdur etmedik.

Küresel krize rağmen ücretlileri enflasyona ezdirmedik. 2002'ye göre en düşük memur maaşını yüzde 279. Bizi şöyle ezdi diyorlar işte size rakamlarla konuşuyorum. SSK en düşük emekli aylığını yüzde 226 arttırdık. Bağkur'u yüzde 66 arttırdık.

MEMURLAR SIFIRLARLA KENDİNİ MİLYARDER SANDI

Herkes bunları görmemezlikten geliyor. Bu devlet bizden öncekiler gibi yönetilecek olursa benim memeleketimin evladı enflasyonla ezilecek. Sıfırlar boşuna konuşmadı. 6 sıfır koydular. Benim memur kardeşim bu sıfırlarla kendini milyarder mi sanıyordu. Geçmişte 1 liraya tuvalete giderken 1 milyona gider oldu kardeşim. Biz 6 sıfırı atacağız dedik ve attık

Bakın şuanda kaşılıklı olarak mal alımı yapabildiğimiz ülkeler var. Halk Bankası'nın esnafa verdiği krednin faizi yüzde 47'ydi. Şuan yüzde 5 yüzde 6. MHP,ANP,DSP döneminde esnafını inim inim inlettiniz.

Ziraat Bankası çiftçiye yüzde 59 fazile kredi verirken şimdi yüzde 8. Hani bunlar çiftçinin yanındaydı.Onların yanında biz vardık. Artık para kazanan bir Ziraat Bankası var.

İspanya gibi ülke kriz içinde. İtalya'da aynı şekilde. Biz popilizmi hiçbir zaman tercih etmedik. Olması gerekeni yaptık.

MEMURUMUZU EZDİRMEDİK

Son görüşmelerde memurumuzu enflasyona ezdirdik mi? Hayır. Şuanda 4+4 mü verdik. Enflasyon yüzde 10 olursa aradaki yüzde 2'yi ödeyeceğiz. Bunu neden konuşmuyorsun.

Biz sendiklara biz bu paranın sahibi değiliz diyoruz. Biz bunu iyi yönetemezsek yarın maaşını ödemeyen devletle karşı karşıya kalırsın. Biz öyle olmak istemiyoruz. Siz memurlarımızsınız. El ele vereceğiz ülkemizi geliştieceğiz ve ozaman görüşmelerdeki zamlarda daha fazla olacaktır. Şuanda gösterge bu.

Öyle evler var ki, arabalar var ki memur kardeşimin. Hanımın altında kendi altında araba var. Daha önce böyle bir şey varmıydı.Hatta tavsiye ediyorum memur kardeşime önce ev al diye. Biz israf ekonomisini bir kenera koymalıyız verim ekonomisini çıkarmalıyız.

Bizi İMF canavından kurtarın diyorlardı. Kurtardık.Önümüzdeki Nisan da bunu sıfırlıyoruz. Kurtuluyoruz.

KILIÇDAROĞLU ÖĞÜT VERME DEĞİL ÖĞÜT ALMA MAKAMINDA

CHP Genel Başkanı, ekonomideki bu başarıları küçümseyerek Yunanistan'dan daha kötü durumda olduğunu söyleyerek haksızlık yapıyor.

Elifi görse mertek zanneder diye bir tabir varya Türkiye ile Suriye demorkasisini kıyaslamak böyle olur ancak. Çıkmış bize üslup dersi veriyor, sizin siyasette müderrislik seviyesine çıkmak için daha 40 fırın ekmek yemeniz gerekir. Şu anda öğüt verme değil öğüt alma makamındasınız.

Kılıçdaroğlu'nun üslubu hala düzelmedi. Dil ve tarz olarak Bahçeli ekolüne yakın. Lafla peynir gemisi yürümez diyor, biz de tam onu söylüyoruz. Sadece lafla demokrat olunmaz, hangi somut adımı attığın önemli. Dost Acı söyler. Bunu CHP Başkanına vazife olarak söylemek isterim.

ÖĞRENCİ BURSLARINI ARTTIRDIK

Sayın Kılıçdaroğlu bir programda gençlerle oturup konuşuyor gençlerden birisi ya 9 yıl önce bize ne burs veriyorlardı demiyor. 2012'de 45 liralık burcu 260'a çıkarttık. Master öğretince 540,doktora öğrencilerine 720 lira burs veriyoruz. Biz her öğrenciye 440 lira ödüyoruz. Bunu kalkıp kimse sormuyor.

BİZ BU DOKTORLARDAN ÇOK ÇEKTİK

Biz çok çektik. Gidersin SKK'ya doktor efendi sizi muaynanesine çağırır.Hemen kart verilir muayneye çağırılır. Bundan da istisnaları zan altına sokmama ama bunu yapan doktorlar oldu bunları yaşadık. Kamuda sağlık çalışanı sayısını 482 bin kişiye ulaştırdık.

Sağlık Meslek Lisesi mezunlarını arttırmanın gayreti içine gireceğiz. Onları hastaneler için yetiştireceğiz. Bunun müjdesini de verelim. Hastanelerde ebe ve hemşire açığımız var.

3 boğaz köprüsünün ihalesi gerçekleştirildi. 2.5 -3 yıl içinde inşallah bu proje bitmiş olacak.

NÜKLEER ENERJİ PLANLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bizde bir Nükleer enerji santraline Akkuya sahip olacağız. Bu sahte protestolara kanmayın.Ya nükleeereden, ya hideroelektrikten elde edeceksiniz ya güneş enerjisinden enerji elde edeceksiniz ya rüzgardan elde edeceksiniz. Bunlar yoksa bu yönteme başvurmaya mecbursunuz. Sinop'ta ikinci için adım atacağız.

İkinci nükleler santral çalışmaları devam ediyor. Nükleer enerji planlarımızdan vazgeçmeyeceğiz güvenliği ön plana alarak yatırım çalışmalarımızı sürdüreceğiz

12 Haziran seçimlerinin ertesinde başarımızı hazmedemeyenler niyet okuyuculuğuna başladılar. Grafiğimiz yükselmeye devam ediyor. Türkiye her geçen gün daha fazla dünyada izlenen takdir edilen ülke konumuna ulaşıyor. Bizde heyecanla çalışarak bu süreci devam edeceğiz. Türkiye için başlattığımız projeleri tamamlayacağız.