Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) dört kişilik bir memur ailesinin Kurban Bayramı harcamasını asgari 1320 TL olarak hesapladı. Memurun bayram için bir maaşını gözden çıkarması gerekiyor.

HAKSEN"in dört kişilik bir memur ailesini baz alarak yaptığı araştırmaya göre; bayram süresince yapılacak zorunlu harcamalar; kurbanlık 675 TL, iki çocuğun bayramlık kıyafeti 265 TL, çocuklara bayram harçlığı 50 TL, misafirlere yapılacak ikramlar 115 TL, bayram ziyaretleri nedeniyle yapılacak ulaşım giderleri için 110 TL, bayram kutlaması amacıyla haberleşme gideri 55 TL ve diğer giderler için 50 TL olmak üzere toplam 1320 TL olarak hesaplandı. Eşi çalışmayan iki çocuklu üniversite mezunu bir memurun tüm ek ödenekler dahil net maaşının 1400 TL olarak hesaplandığı araştırmada, “Dinimizin icaplarına ve geleneklere uygun bir bayram geçirebilmesi için memurun maaşının tamamını harcaması gerekiyor” denildi.

Aynı memur ailesinin, bayramı tatil olarak değerlendirmek isterse, dört yıldızlı bir otelde her şey dahil 7 günlük mütevazı bir tatil için günlüğü kişi başına 75 TL"den konaklama bedeli 1200 TL, ulaşım için 400 TL olmak üzere toplam 1600 TL ödemesi gerektiği belirlendi.

Cumhuriyet