Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bazı bakanlık ve kurumlarda çalışan memurlara ve emeklilerine yönelik yüzde 10 peşinatla, 180 ay vadeli konut satışı yaptığı proje sayısı, 24'ten 36'ya çıkarıldı. TOKİ, kurumlarında çalışan memurların ve emeklilerin konut edinmesi konusunda destek isteyen bazı bakanlık ve kurumlara bu konuda kolaylık sağlıyor. Bu kurumlarda çalışan memurlar ve emeklileri, aralarında Ankara, İzmir ve Bursa'nın da bulunduğu 29 ilde yürütülen 36 projeden, çekiliş ya da kuraya katılmadan beğendikleri daireyi seçme hakkına sahip oluyor.

EĞİTİM AVANTAJI

TOKİ'den verilen bilgiye göre, bu uygulamadan, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (Polis), Jandarma Genel Komutanlığı ile tüm üniversitelerin çalışanları ile emeklileri yararlanabiliyor.Söz konusu konutlardan almak isteyen memurlarda aranan tek şart ise konutların bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmaları. Şartları tutan memurların, konut alacakları bölgede yetkilendirilmiş olan Ziraat Bankası ya da Halkbank'a başvurması gerekiyor. Konutların büyüklükleri, 93,88- 185,76 metrekare, fiyatları ise 54 bin 385 lira- 289 bin 117 lira arasında değişiyor.Memurlara yönelik toplam 9 bin 106 konutu kapsayan satış kampanyası, 31 Aralık'ta sona erecek.

AÇIK SATIŞ OLACAK

TOKİ ayrıca, 21 ilde, 27 projede bulunan 3 bin 96 konutu da açık satış yöntemi ile satıyor. Bu projelerden de isteyen vatandaşlar, kuraya girmeden, yüzde 10 peşinat ve 180 ay vade ile konut satın alabilecek. Vatandaşlarda, o ilin nüfusuna kayıt olma veya diğer herhangi bir şart aranmıyor./yeni şafak