Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) tarafından yapılan ankete göre, memurların, yüzde 24"ü atama ve yükselmelerdeki keyfi uygulamalardan yakındı. Ankete katılanların yüzde 15"i hukuka aykırı işlemlerin, yüzde 13"i siyasi ayrımcılığın, yüzde 5"i de idari baskıların kamudaki en önemli sorunlar arasında yer aldığını söyledi.

-MEMURLARIN YARIYA YAKINI SENDİKALARA GÜVENMİYOR-

Memurların yüzde 71"i faaliyetleri, yüzde 29"u ise örgütlü olmak amacıyla sendikaya üye olurken, yüzde 58"i sendikanın eylem ve etkinliklerine katıldığı için baskı gördüğünü belirtti. Ankete katılanların yüzde 42"si ise sendika eylemlerine katıldığı için baskı görmediğini söyledi. “Sendikalara güveniyor musunuz” sorusuna ise memurların yüzde 55"i sendikalara güveniyorum, yüzde 45"i de güvenmiyorum cevabını verdi.

-“EK ÖDEMELER ÜCRET ADALETSİZLİĞİNİ ÇÖZMEDİ”-

Anket sonuçlarını değerlendiren Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, verilen cevaplara bakıldığında kamudaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi için yapılan ek ödemelerle sorunun çözülemediğini belirterek, “Aynı odada geçici, kadrolu ve kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel arasında katlanarak giden bir ücret farklılığı bulunmaktadır. Öncelikle bu durumun düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Çalışanların yarıya yakınının sendikalara güvenmediğinin altını çizen Çivi, sendikaların etkili olabilmesi için güven bunalımının aşılması gerektiğini kaydetti.