Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "zam, vergi ve katkı paylarının memurların üzerine kabus gibi çöktüğünü, maaş bordrolarına baktıklarında ise görünen manzaranın çok daha korkunç olduğunu" söyledi.

Kamu-Sen üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2009 yılı bütçe rakamlarını değerlendirdiği sırada, bakanlık önünde yılın ilk maaşlarına ait bordrolarını yaktı.

Akyıldız, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının her yılının bir öncekinden daha zor olduğunu belirtti.

2010 yılı için kamu görevlilerine yüzde 5 oranında artış öngörüldüğünü hatırlatan Akyıldız, harcamaların gelirden fazla arttığını, bu durumun piyasalarda durgunluğa neden olduğunu dile getirdi.

Akyıldız, bugün yılın ilk maaşını alan memurlar için 2010 yılının ne denli zor olacağının bir kez daha görüldüğünü savunarak, "Zamlar, vergiler, katkı payları memurlarımızın üzerine kabus gibi çökerken, maaş bordrolarına baktıklarında gördükleri manzara çok daha korkunçtur. Aldığı maaşla ay sonunu getiremeyeceği aşikar olan memurlarımız, daha şimdiden ay sonuna kadar gerekli parayı temin etmenin yollarını aramaktadır. Memurlarımız kendisine, vergileri, harçları, zamları, katkı paylarını, yoksulluğu, açlığı, verilmeyen haklarını, geriletilen kazanımlarını hatırlattığı için maaş bordrolarına bakmak bile istememektedir. Memurları kaderiyle baş başa bırakan iktidara hakkımızı helal etmiyoruz"dedi.