Buna göre bir memurun bıyığı dudak, favorisi kulak hizasını geçemez. Elbisesindeki yama ise affedilemez

Gümrük memurlarının kılık kıyafetleri yeniden belirlendi. Devleti temsil eden personele, sıkı kurallar getrildi. Buna göre erkek memurlara sakal yasağı devam ederken "Her gün tıraş zorunluluğu" getirildi. Erkekle ayrıca kulak ortasından aşağıda favori de bırakamayacak. Saçlar temiz, bakımlı ve taranmış, kulağı kapatmayacak biçimde ve enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilecek. Erkek memurlarda bıyık uzunluğu ise üst dudak boyunu geçemeyecek. Bıyığın yanları üst dudak hizasında olacak, alt uçları dudak hizasında kesilecek.

AKSESUAR YASAK

Kadın gümrükçüler ise görev başında küpe, yüzük, kolye bilezik ve benzeri aksesuar takamayacak. Kadın memur, dikkat çekici biçimde makyaj yapamayacak ve ten rengi dışında başka renklerle çorap da giyemeyecek. Erkek gümrükçüler de kolye, künye, madalyon gibi aksesuar takamayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni kıyafet yönetmeliğine göre siyah ve lacivert renkli üniformaların şekli de belirlendi. Bu resmi kıyafet ile şeref ve itibarı zedeleyici yerlere girilemeyecek.
Kıyafetlerde, sökük, yırtık ya da yama olmayacak.

'SİVİLLEŞMEYİN'

Ayrıca resmi amblem, sembol, işaret veya kokartlar sökülerek, kıyafetlerin sivil kıyafete dönüştürülerek kullanılması, resmi pantolonun sivil gömlek ve kazak gibi kıyafetlerle birlikte giyilmesi veya resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü giyilmesi de yasaklandı.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN İLK İMAJ!

Yetkililer gümrük kapılarında görevli personelin, Türkiye'ye gelen turistlerin ilk gördükleri kişiler olduklarını vurguladı! Bu yüzden gümrük çalışanlarının bakımlı, temiz ve kurallara uygun biçimde giyinmesinin şart olduğunu belirten yetkililer, "Sıkı denetim yapılacak. Belirlenen kurallara uymayanlar cezalandırılacak" dedi.

takvim