Yeniasır gazetesinden Fatih Şendil'in haberine göre, İzmir'de özel bir okulda öğretmenlik yapan Ümran Ayvaz'ın internetten bulduğu plastik cerrah doktor S.A.K.'ya meme küçültme ve dikleştirme operasyonu yapması ile yaşananların ortaya çıkmasının ardından, İzmir'de aynı doktorun neden olduğu ikinci bir mağduriyet daha ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA BULUŞTULAR

Evli ve iki çocuk annesi Tülay Çığır Keskinkılıç, kendisinin de aynı doktorun kurbanı olduğunu ifade etti. Keskinkılıç, "Gazetede haberi görünce çok üzüldüm. Benim de meme küçültme ve dikleştirme operasyonumu aynı doktor yaptı. Ben de bir yıl geçmesine rağmen aynı acıları yaşıyorum. Benimle ameliyat sonrası bir daha hiç ilgilenmedi" dedi.

Keskinkılıç, mağdur Ümran Ayvaz'a sosyal medya hesabından ulaştı. Kendisinin de aynı şekilde bir yıl önce aynı doktorun yaptığı meme ameliyat sonrası hayatının karardığını söyleyen talihsiz kadın, yaşadığı acı dolu günleri anlattı. Kızı Selin Sunal'ın bir arkadaşı vasıtasıyla doktor S.A.K'yı bulduğunu belirten Tülay Çığır Keskinkılıç, "Aynı şekilde benim de ameliyattan sonra dikişlerim patladı. İnanın Ümran hanımın ameliyatından iki kat daha kötü geçti. Memelerimin ağrısından duramadığım gibi, kendim bile aynada bakamaz hale gelmiştim. Estetik ve küçültme için bu ameliyatı oldum, ancak yaşadığım kabus dolu günler beni ve ailemi mahvetti. Uyuyamıyor, yatamıyor yıkanamıyordum bile. Bu bir estetik ameliyat falan değil, tamamen estetik faciası oldu" diye konuştu.

DÜZENİM BOZULDU

Doktoru mahkemeye vermek istediğini ancak kendisini tehdit edince korktuğunu söyleyen Keskinkılıç, haberi görünce cesaretlendiğini belirterek, "Ne hayalle gittim, neler geldi başıma. Bu yaşadıklarım benim kabusum oldu. 1 yılı aşkın süredir kötü günler geçiriyorum" dedi. Diğer mağdur Ümran Ayvaz da İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini aradığını ve kendisinin yaşadığı ızdırapla ilgili görüş aldıklarını belirtti. Haberin yayınlanmasının ardından inceleme ve soruşturma başlattıklarını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur, "Bu konu önemli ve hassas bir olay. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

DOKTORDAN AÇIKLAMA

Öte yandan iddiaların odağındaki doktor S.A.K.'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Bugüne kadar yaptığım yüzlerce cerrahi operasyonun müşteri memnuniyeti yüzde 98.7 seviyesindedir. Sahibi olduğum klinikle ilgili Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş tanıtımlarımızı hazırladığımız sırada böyle bir olayın yaşanması şaibelidir. 22/03/2018 tarihinde meme küçültme ve dikleştirme operasyonu yapılan hasta Ümran Ayvaz, haberde de yer alan 12.500 liralık operasyon ücretinin bir bölümünü ödemiş ve halen tarafımıza borcu bulunmaktadır. Bu kapsamda hasta ile ilgili gerçekler belgeleriyle gerekli mercilerle paylaşılacaktır." denildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de özel bir okulda öğretmenlik yapan 40 yaşındaki Ümran Ayvaz, internetten bulduğu Plastik Cerrah Doktor S.A.K.'ya meme küçültme ve dikleştirme operasyonu yaptıktan sonra hayatı karardı. Ameliyattan sonra dikişleri patlayan Ayvaz'ın memelerinde enfeksiyon nedeniyle yaralar çıktı. Ayvaz, "Doktor S.A.K, bana hayatı zindan etti. Yaşadığım bu olay tam bir facia" dedi.