Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Burhan Eyüpoğlu, her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını söyledi. 1970’erden sonra meme kanserinin görülme sıklığında artış yaşandığını kaydeden Eyüpoğlu, Meme Kanseri riskini artıran faktörleri şöyle sıraladı:

“Yakın akrabalardan biri meme kanseriyle ( anne veya kız kardeş meme kanseriyse 2-3 kat daha fazla risk var. Daha önceden diğer memede kanser tespit edilmiş olması, 50 yaşın üzerinde olmak, Hiç gebe kalmamış olmak, Adet görmesi 50 yaşından sonra da devam ediyor olması, Adet görmeye 12 yaşından önce başlamış olması, 20 yaşından itibaren kişinin kendi kendini muayene etme alışkanlığı olmalı. Kişi memesinde özellikle ağrısız bir yumru tespit ederse bir genel cerraha mutlaka görülmeli. Bu yaş grubunda 3 yılda bir hekim muayenesi önerilir” dedi.

Eyüpoğlu, 40 Yaş Grubu kadınların kendi yaptıkları periyodik muayeneye ek olarak her yıl 1 kez hekim tarafından muayene edilmeleri gerektiğini kaydederek “Ayrıca en az 2 yılda bir mamografi çektirmeleri gerekir. 50 Yaş grubu kadınların ise her yıl hekim muayenesi ve her yıl mamografi çektirmelidir. Her yaş grubunda kesin tanı biyopsi ile konur” diye konuştu.