Avon, dünyanın dört bir yanındaki kadınların sağlıklı bir ömür sürmeleri için global çaptaki geniş erişim ağını sonuna kadar kullanmaya devam ediyor. Şimdi de 2018 Meme Kanseri Farkındalık Ayı vaadi kapsamında global meme kanseri eğitimi kampanyası olan Işığım Pembe projesini hayata geçiriyor. Avon kampanyayla birlikte dünya çapında 100 milyon kadına ulaşmayı planlıyor.

Faaliyetlerini Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde yürüten Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC), kanserle mücadelede "önlemenin" kilit bir rol oynadığına inanıyor. Avon'un Meme Kanseri Vaadi, dünya çapında 100 milyon kadının Işığım Pembe projesi gibi eğitim girişimleri yoluyla meme kanserinin risk ve işaretleri konusunda eğitilmesini amaçlıyor.

IARC, "Global ölçekte kanser yükünde görülen endişe verici yükseliş" olarak nitelendirdiği durum ile başa çıkmak için halen yapılması gereken çok şey olduğuna vurgu yapıyor. IARC verilerine göre 18,1 milyon yeni kanser vakasının raporlandığı 2018 yılında, kanserden kaynaklanan ölümlerin sayısı ise 9,6 milyon olarak belirtildi.

Avon, meme kanseri konusunda eğitici bilgiler paylaşmak amacıyla, eşsiz ve güçlü bir kadınlar arası iletişim ağı yaratmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki 6 milyon temsilcisini seferber ediyor. Avon, dünyanın dört bir yanındaki kadınları eğiterek farkındalık yaratmak ve hayat kurtarmak için başta temsilcileri aracılığıyla olmak üzere, kullandığı birçok iletişim platformu üzerinden Işığım Pembe projesini duyurusunu yapıyor.

YENİ IARC 2018 MEME KANSERİ İSTATİSTİKLERİ

-Dünyada her yıl 2,1 milyon meme kanseri vakası yaşanıyor.

-Dünyada her yıl meme kanserinden 626.000'i aşkın ölüm meydana geliyor.

-Meme kanseri dünyada kadınlarda en sık rastlanan kanser türüdür.

-Kadınlarda, meme kanseri her yıl ortaya çıkan kanser türlerinin neredeyse dörtte birini (%24.2) oluşturmaktadır; bir başka deyişle, kadınlarda teşhis edilen her 4 kanser vakasından neredeyse biri meme kanseridir.

-Kadınlarda, meme kanseri global ölçekte kanserden kaynaklanan ölümlerin %15'ini oluşturuyor.