Galatasaray'ın Juventus'tan bir yıllığına kiralık olarak renklerine bağladığı Melo, sarı-kırmızılı takıma gelirken bir çok şeyi geride bıraktığını dile getirerek, ''Bu fedakarlıklar da bir yıl için yapılmaz, amacım Galatasaray'da 6 yıl kalmak" dedi.
12:12 | 05 Kasım 2011
 
Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, sarı-kırmızılı takımda 5 yıl daha forma giymek istediğini söyledi.
        
Takım arkadaşı Johan Elmander ile birlikte Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Melo, Galatasaray'da mutlu olduğunu ve uzun bir süre daha futbol hayatını burada sürdürmek istediği belirtti.
        
"GALATASARAY'DA ÇOK MUTLUYUM"
Galatasaray'ın Juventus'tan bir yıllığına kiralık olarak renklerine bağladığı Melo, sarı-kırmızılı takıma gelirken bir çok şeyi geride bıraktığını dile getirerek, ''Bu fedakarlıklar da bir yıl için yapılmaz diye düşünüyorum. O yüzden benim amacım Galatasaray'da 6 yıl kalmak. Bu sezonun dışında 5 yıl daha kalmak. Tabi bu sadece benim tarafımdan verilecek bir karar değil. Kulüplerin burada göstereceği tavır da çok önemli. Ama ben kesinlikle Galatasaray'da çok mutluyum. Dediğim gibi böyle bir değişiklik sadece bir yıl için yapılmaz. Ben uzun yıllar Galatasaray'da kalmak için geldim'' diye konuştu.
        
''PERFORMANSIMDAN MEMNUNUM''
Felipe Melo, sarı-kırmızılı formayla sergilediği performanstan memnun olduğunu ifade etti.
        
Şu ana kadar hem fiziksel, hem de teknik anlamda iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyen Melo, ''Şu ana kadar göstermiş olduğum performanstan memnunum. Son maça bakıldığında belki teknik anlamda kendimi beğenmedim, ama fiziki anlamda her zamanki gibi yüreğini ortaya koyan, koşan, mücadele eden bir Melo vardı. Her geçen gün de daha iyiye gitmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
        
"BURADA SICAK İLİŞKİLER KURDUM"
Galatasaray'da güzel bir arkadaşlık ortamının olduğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, ''Şu ana kadar oynadığım takımlarda hep bu tip sıcak ilişkiler kurduğumu söyleyebilirim. Bir takım içerisinde aile olgusunu yaratmak çok önemli. Başarı da bu şekilde geliyor. Şu an bizim takımımıza baktığınızda bu aile olgusunu görebiliyorsunuz. Önemli olan herkesin birbirine sevgi ve saygı göstermesi. Şu anda zaten bu Galatasaray'da fazlasıyla var. Ben de farklı bir kültürden gelip buraya adapte olmaya çalıştım. Sağ olsun arkadaşlarım çok yardımcı oldular. O yüzden çok mutluyum burada olmaktan'' diye konuştu.
        
Melo, Gaziantepspor'da oynayan vatandaşı Wagner ile Trabzonspor'da forma giyen milli futbolcu Burak Yılmaz'ın, Spor Toto Süper Lig'deki beğendiği oyuncular olduğunu da sözlerine ekledi.
        
ELMANDER: BAROS ÇOK İYİ BİR FUTBOLCU
Galatasaray'ın İsveçli forvet oyuncusu Johan Elmander, aynı mevkide top koşturduğu takım arkadaşı Milan Baros'un çok iyi bir futbolcu olduğunu savundu.
        
Sakatlığı bulunan Baros'un eksikliğinin takım için üzücü olduğunu anlatan Elmander, ''Baros'un çok iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Baros, Galatasaray için gerçekten önemli bir futbolcu. Bu sezon da önemli gollere imza attı. Umarım biran önce iyileşir sakatlığı. Kendisiyle saha içindeki uyumumuzun da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, aynı şeyleri düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.
        
"TOP OYNAMAK İSTEYEN RAKİPLERLE OYNUYORUZ"
Geçen haftaki Kayserispor maçına hasta bir şekilde çıktığını hatırlatan Elmander, ''Hocam ile oturduk, kaç dakika idare edebilirsem edeceğimi konuştuk. Önemli olan takımın başarısı. O maçta çok fazla koşmadım, ama önemli olan takıma yardımcı olabilmekti. Onu da yaptığımı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
        
Spor Toto Süper Lig'in kaliteli bir lig olduğunu kaydeden Johan Elmander, ''Bu beni şaşırtmadı açıkçası. Lige baktığınız zaman her maç gayet zor ve sert geçiyor. Top oynamak isteyen rakiplerle oynuyorsunuz. O yüzden kalitenin iyi olduğunu düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.