Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kent merkezi Kızılay'da yapılacak çalışmalar kapsamında 135 binanın yenileneceğini belirterek, ''Çalışmanın 2013'te bitmesini öngörüyoruz'' dedi.

Gökçek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde ''Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu'' tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına başlamadan önce kendisini dinlemeye gelen öğrencilere 14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle gül dağıtan Gökçek, daha sonra ''Yıldız Ülkenin Marka Şehri Ankara'' adlı bir sinevizyon gösterimi eşliğinde birkaç yıl içinde yapılacak projeleri anlattı.

Ankara'yı kongre, üniversite, sanayide ikinci şehir, turizm kenti ve tıbbın merkezi haline getireceklerini belirten Gökçek, kentsel dönüşüm, dev rekreasyon alanları, sosyal ve kültürel projeler konularında da Ankara'nın dünya kentleri arasında bir numara olduğunu söyledi.

Ankara'nın 4 milyon nüfuslu kentler arasında trafiği en rahat kent olduğunu vurgulayan Gökçek, ''Ancak nüfusu 5 milyona yaklaştı. Bu nedenle trafiği rahatlatmak için yeni çözümler aramaya başladık'' dedi.

Bu yıl ve sonraki yıllarda hayata geçirilecek projelerine de değinen Gökçek, ''Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Hacıbayram Kentsel Dönüşüm Projesi'' kapsamında Hacıbayram Camii ve çevresi ile Kaleiçi ve Ulus Meydanı'nın turizm merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Hacıbayram'ın şu anda inanç turizminin merkezi olduğunu dile getiren Gökçek, proje kapsamında bölgeye 4 ayrı giriş kapısı yapılmasının düşünüldüğünü de söyledi.

Melih Gökçek, Hıdırlıktepe-Atıfbey, Kuzey Ankara Girişi, Yeni Mamak, Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etap, Güneypark kentsel dönüşüm projelerini de süratle tamamlamak için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı. Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önemine değinen Gökçek, ''Bu bölge için paraya kıyıp yurt dışından özel ağaçlar getirtiyorum. Çünkü burası kentin girişi ve ilk intiba çok önemli'' diye konuştu.

Gökçek, Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan Mühye Vadisi ile ilgili bir projeyi de birkaç ay içinde Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getireceklerini bildirdi.

Ankara'da yapılacak Hayvanat Bahçesi ve TEMA Park projesini de tanıtan Gökçek, bu alan içinde 15 sirk yapılacağını, golf arabalarıyla safari imkanı sunulacağını, lunapark ve dinlenme alanları bulunacağını ve hayvanlarla göz göze temas imkanı verileceğini kaydetti.

Londra'nın simgesi haline gelen London Eye'ın kente ekonomik anlamda da katkı sağladığını anlatan Gökçek, Ankara'nın merkezi konumundaki Kızılay'a da 135 metre yüksekliğinde dönmedolap kuracaklarını belirtti.

Kızılay'da yapılacak çalışmalar kapsamında 135 binanın yenileneceğini söyleyen Gökçek, ''Çalışmanın 2013'te bitmesini öngörüyoruz. Ayrıca kentimizi Şanghay tarzı aydınlatmalarla donatacağız'' dedi.

Başkentin değişik yerlerine bol miktarda saat kulesi dikmek istediklerini de kaydeden Gökçek, öğrencilere seslenerek, ''İçinizde orijinal projeler ortaya koyacaklar olursa, ücretini de alarak, fikirlerini bizimle paylaşabilir'' ifadelerini kullandı. (AA)