Avrupa"da yaşayan ve çoğu Türk asıllı olan bazı Hells Angels üyelerinin girişimiyle Hells Angels ile alt kulübü Red Devils"in Türkiye"deki ilk şubeleri İzmir"de açıldı. Bir çok önyargıyı da birlikte getiren Hells Angels"ın, Türkiye"de kurulmasının önemli noktalarından biri ise, ırkçı olarak tanımlanan bir yapının ilk kez müslüman bir ülkeyi aralarına kabul etmeleri. Şube açılışı, Urla yolundaki kulüp evinde 3 günlük çılgın partiyle kutlandı. Dışarıya kapalı Angels Partiye, Türkiye"den sadece DHA girdi.

SEMBOL KURUKAFA

İzmir-Urla yolu üzerinde, tamamen kırmızı beyaz renklere boyanmış tripleks bir villa. Büyük bahçesinde, havuz ve basketbol sahası bile var. Dolmuş şoförleri, anlamını bilmesede, adresi Villa 81 olarak tanıyor. 81 rakamı, Hells Angels"ın baş harflerinin alfabedeki rakamsal yerlerini, kırmızı-beyaz ise kulüp rengini temsil ediyor. 2,5 metrelik bahçe çitleri, meraklı gözleri engellemek için bezlerle sıkı sıkıya kapatılmış. Dış kapıda duran deri yelekli ve dövmeli birkaç genç, misafirlerin giriş çıkışını ve trafiği kontrol ediyor. Davetlilerin çoğunun aracı, gösterişli olduğu kadar gürültülü motosikletler. Gelenlerin de çoğu deri yelekli ve dövmeli. Sokakta fazla göremeyeceğiniz tipler. Quentin Tarantino"nun, Hell Ride filminde mesaisi bittikten sonra çıkıp partiye gelmiş gibiler. Deri yeleklerin arkasında Red Wolwes, Black Wolves, Ottomans, Macho Kings gibi çeşitli yazılar ile değişik renkte ve şekilde amblemler yer alıyor. Ama hepsi, yeleklerinin arkasında, kırmızı beyaz renkli Hells Angels yazısı ve kanatlı bir kurukafadan oluşan sembol taşıyan davetlilere ayrı bir hürmet gösteriyor. Çünkü villa, Hells Angels"ın Türkiye"deki ilk kulüp evi. Parti ise dışarıya, özellikle de basına tamamen kapalı, kuruluş partisi. Hells Angels"ın basınla arası, isimlerini sürekli suç olaylarıyla andıkları gerekçesiyle pek iyi değil. Bizi de, araya giren tanıdıklar ve yayınlanacak fotoğrafları görmek şartıyla içeri almayı kabul ettiler.

Geçen Cuma günü başlayan parti için, Lüksemburg, Belçika, Avusturya, Yunanistan, Almanya, Danimarka, Bulgaristan ve Makedonya"dan yaklaşık 150 Hells Angels ve başka kulüp üyesi gelmiş. Bir o kadar da, Türk motorcu var. Türk gruplar, çoğunlukla partinin organizasyonuyla ilgilenen aday ya da destekçi kulüp üyeleri. Misafirlere karşı saygıda kusur edilmiyor. Angels başkanları, çevrelerinde nöbet tutan aday üyeler tarafından parti bitene kadar korunuyor. Gece boyunca eğlenen davetliler, yorgunluklarını gün içinde havuza girerek atıyor.

Asıl eğlence ise Cumartesi akşamı başlıyor. Bahçeye kurulan platformda canlı müzik çalınıyor. Filmlerden alışmış olduğumuz şekilde, motorcuların partisinde çalınan yüksek sesli metal müzik yola kadar taşıyor. İçkilere, gece boyunca farklı dillerde yapılan yüksek sesli sohbetler ve kahkahalar eşlik ediyor. Sabah saatlerine kadar süren partide, dans ve Tarantino filmlerinden çıkmış 18+ görüntülerde yaşanıyor. Sahnede tek eksik, uçuşan sandalyeler ve kafalarda kırılan bira şişeleri gibi kavga sahneleri. Sert görünüşlerinin tersine oldukça eğlenen bir sürü adam, Cehennem Meleklerinin 60 yıllık tarihindeki ilk müslüman ülke olan Türkiye şubesinin açılışını, AFFA (Angels Forever, Forever Angels) diye bağırarak kutluyorlar. İlerleyen saatlerde ise kapıya gelen polisin uyarısıyla müziğin sesi de kısılıyor.
Hells Angels"nın resmi üyeleri basınla konuşmaktan çekinirken, sorularımızı, yıllardır Angels"ları Türkiye"ye getirmeye çalışan ve sonunda "aday üye" ünvanını kazanan, İstanbul"daki Red Wolves (Kırmızı Kurtlar) yanıtlıyor. Hells Angels"in ne olduğunu, "Anlatsam da anlamazsın" klasiğiyle tanımlayan üyeler "Dünyanın en büyük ve en güçlü motorsiklet kulübüdür " diyorlar.

Kendileri tarafından olmasa bile Hells Angels"in, Türkiye"de şube açmasından mutluluk duyduklarını anlatan Cehennem Meleği adayları, "İzmir şubesini kuran insanlar, yurt dışında yaşarken Hells Angels"a üye olan kişiler. Bazıları İzmir"e yerleşince, kulübün bir şubesini de burada açmaya karar vermişler. Kısa bir zaman içinde İstanbul"da da iki şube açmak istiyoruz. Ayrıca beş ayrı yerde, alt kulüp olan Red Devils MC kuruldu" dediler.

IRKÇI DEĞİLLER

Hells Angels"in adının kriminal olaylara karıştığını, kendileriyle birlikte birçok ön yargınında geldiğini hatırlattığımız Red Wolves üyeleri, kulübün resmi internet sitesinde yer alan "Ne zaman doğru birşey yapsak, kimse hatırlamaz ama ne zaman yanlış birşey yapsak kimse unutmaz" sözüyle cevaplıyorlar. Irkçılık iddialarına karşı ise "Irkçı olsalar, müslüman bir ülkeyi kabul etmezlerdi" tezini savunuyorlar.
Hells Angels kimilerine göre, adı bir çok suça karışmış, tehlikeli bir çete, kimilerine göre ise gelenek, onur ve gurura dayalı dünya çapında bir aile. Türkiye"de ne olacağını ise zaman gösterecek.

HELLS ANGELS

Hells Angels ismi, dünya savaşlarında görev yapan Amerikan Hava Kuvvetleri"ndeki aynı isimli bombardıman birliğinden geliyor. 17 Mart 1948"de efsanevi motorcu Ralph "Sonny" Barger tarafından, Fontana Amerika"da kurulan kulüp, 1961"de dünyaya açılıyor. Avrupa"daki ilk şubeleri, 1969"da İngiltere"de açılıyor. Şu an sadece Avrupa"da 125 civarında şubesi olan kulübün dünya çapında binlerce üyesi var. Yeni bir ülkede şube açabilmek için Hells Angels üyelerinin herbirine fikri soruluyor. Dünya çapında yapılan oylama sonucunda, yüksek oranda evet oyu verilmesi halinde yeni şube açılıyor. Kulüp üyeleri, yeni üye alımının bu kadar zorlu bir süreçten geçmesini, "Biz ailemize kardeş alıyoruz" diye açıklıyorlar. Türkiye ise 30 ülkede şubesi bulunan Hells Angesl"e üye ilk müslüman ülke olmasıyla ayrı bir önem taşıyor. Hells Angels, baş rolünü Marlon Brando"nun oynadığı The Wild One ile Jack Nicholson"un oynadığı Hells Angels on Wheel gibi klasikleşmiş filmler ile birçok kitap ve belgesele konu olmuş bir motosiklet kulübü./hürriyet