Didim'in Akbük beldesindeki Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, ''Akbük'ten Doğan Güneş'' adlı projeyle Türkiye'nin değişik bölgelerindeki yaşıtlarıyla ''mektup kardeşliği'' kuruyor.
Okul müdürü Emrah Turgut, yaptığı açıklamada, yürütülen projeyle öğrencilerinin kardeşliğe kucak açtıklarını ifade etti.
Projede öğrencilerin, Ağrı, Adana, Zonguldak ve yurdun değişik bir çok yerindeki yaşıtlarına mektup yazarak, onlara yaşadıkları yeri anlatıklarını, bu yolla ''mektup kardeşi'' olduklarını belirten Turgut, şunları söyledi:
''Öğrencilerimiz kardeşliğin mektubunu yazıyorlar. Minik elleriyle tüm Türkiye'ye uzanıyorlar. Öğrencilerimiz batıdan doğuya, kuzeyden güneye kadar Türkiye'nin her yerine mektuplarını ulaştırarak minik ellerin neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Farklı okullar ve öğrencilerle mektup kardeşi olmanın zevkini yaşıyorlar. Farklı bireyleri, yaşadıkları şehirleri, okudukları okulları tanıyan ve daha birçok gerçekliğin farkına varan öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirmenin yanı sıra günümüz teknolojik gelişmeleri arasında kaybolmaya yüz tutan haberleşme aracı mektubu da yaşamayı ve yaşatmayı sürdürüyorlar.''