Eş zamanlı gerçekleşen, "Küpe" adlı başarılı operasyonda yakalanan ve çete lideri olduğu açıklanan müteahhit İ.K.ile 12 çete üyesinin üzerinde 100'ün üzerinde ev ve işyeri tapusu tespit edildi. Ayrıca çeşitli bankalarda 5 milyon YTL"ye yakın nakit para tespit edilen 13 çete üyesinden 7'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“OLAYLAR İNTİHAR EDEN BİR VATANDAŞIN BIRAKTIĞI MEKTUPLA ORTAYA ÇIKTI”
Edinilen bilgiye göre yaklaşık 10 ay önce bir intihar vakasına el koyan polis ekipleri, intihar eden şahsın bıraktığı mektup üzerine yola çıktı. İntihar eden Y,A. isimli şahsın geride bıraktığı mektupta evinin zorla elinden alındığını ve bunu içine sindiremediği için intihar ettiğini yazdı. Y.A.'nın intiharından kısa bir süre sonra aynı ilçede bu defa K.G.yaşamına son vererek benzer bir veda mektubu bıraktı. Mektuplardan yola çıkan Söke polisi, çeteye ulaştı.
Müteahhit İ.K.'nin liderliğini yaptığı çeteye ulaşan Söke polisi, Aydın Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortak bir çalışma başlattı. Çete liderini ve çete elemanlarını teknik takibe alan Söke ve Aydın polisi, yaptıkları takipte müteahhitlik yapan çete liderinin ekonomik kriz içinde olan vatandaşlara evleri veya işyerlerini teminat göstermeleri karşılığında yüksek faizle para verdikleri, parayı ödeyemeyen vatandaşların evlerini ve işyerlerine zorla sahip olduklarını belirledi.
Yaklaşık 8 ay süren teknik takip sonrası Söke Cumhuriyet Savcısı"nın talimatıyla operasyon başladı. İzmir, Aydın, Muğla, Söke ve Kuşadası merkezli olmak üzere toplam 42 ayrı noktada bulunan ev ve işyerine 200 polis, "Küpe" adı verilen operasyonu düzenledi. Şafak sökerken gerçekleştirilen operasyonda karşılarında polisi görün çete lideri ve üyeleri adeta şoke oldu. Gözaltına alınan zanlılar Söke Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü.
Zanlıların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda ev ve işyeri tapusu ele geçirildi. Ayrıca yakalanan çete lideri ile üyelerinin banka hesaplarında 5 milyon YTL.ye yakın para tespit edildi. Yaklaşık 70 mağdur vatandaşın şikayetçi olduğu olayda kriz karşısında zor duruma düşen vatandaşları yüksek faizle borçlandıran çetenin parayı alamayınca vatandaşın evlerine ve işyerlerine el koydukları açıklandı.
Yapılan operasyonda yüzlerce tapu, çek ve senet ile çok sayıda silah ve bu silahlara ait mermi ele geçirildi. Emniyette sorguları yapılan İ.K- F.A., A.Y., H.G., N.L., M.Ş., A.B., B.K., M.Ş.Ç., Ç.D., A.Ç., D.A. adliye'ye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından ifadesi alınan sanıklardan İ.K, F.A., A.Y., H.G., N.L,. M.Ş. ve A.B. tutuklandı., diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı çeteye mensup olduğu belirlenen ve halen firarda olan 2 kişinin daha arandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında bir partinin belde başkanı da bulunduğu bildirildi. Polis, çetden mağdur olan vatandaşların kendilerine veya Cumhuriyet Savcılıklarına müracaat etmesini istedi.