İncirliova Tarihi Mehteranı Tanıtma Sevme ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Mehteran Başı Akif Koç, 27 Şubat Pazartesi günü eşi Tunay Koç ile birlikte umreye gitti.

Üç haftalık umre ziyareti sonrasında önceki gün Türkiye’ye dönmek için bindiği uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indi. Yolcular uçaktan inmeye başladığı sırada eşi Tunay Koç’un yanında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Akif Koç’un cenazesini, ailesi teslim alarak İncirliova’daki evine getirdi.

Dün evinden alınan Akif Koç’un cenazesi önce işyerine, oradan da Çarşı Camii’ne getirildi. 19 yıldan beri İncirliova’da Mehteran Başı olarak görevi yapan Koç’un cenazesi, Çarşı Camii’nde Kaymakam Âdem Ünal’ın da aralarında bulunduğu yoğun bir kalabalığın katılımı ile kılınan namazın ardından İncirliova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

59 yaşında geçirdiği kalp krizi sonrasında hayata gözlerini yuman Koç, evli ve biri kız iki çocuk babasıydı.

MEHTERAN SEVDALISIYDI

Yakınları Akif Koç’un adeta bir mehteran sevdalısı olduğunu, umre ziyaretine giderken kendisini mehteranla gönderilmesini istediğini, umre dönüşü yine telefon ile yakınlarını arayarak, “Beni Aydın Bey Camii önünde mehteran ile karşılayan” dediğini belirttiler. Cenaze töreninde Koç’un tabutunun üzerine, yine mehteranda giydiği kendi elbisesi örtüldü.