Başkan Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinden önceki  yönetimlerin takımı zor bir sürece soktuğunu, durumun içinden çıkılamaz hale  getirildiğini, şu anda da kulübe destek verilmediğini söyledi.
 
Takımın gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edeceğini hatırlatan Yüksel,  "Bu takım amatörden başlayarak en üst lige yavaş yavaş yarım asırda çıktı. Şimdi  hızla düşüyor. Geçmişte takım iyi yönetilmemiş ve borç batağına sürüklenmiş. Ben  ve birkaç arkadaşımız, herkesin kapansın dediği bu kulübü ayakta tutmaya  çalışıyoruz. Geçmiş yönetimlerle ilgili bazı yasal süreçler devam ediyor. Kulüp  olarak bunun da peşindeyiz. Birer birer indiğimiz bu merdivenleri inşallah  yeniden birer birer çıkacağız. Bu köklü kulüp yok edilmemeli. Bunu hak etmiyor.  Birkaç kişinin yanlış yönetimi yüzünden yok sayılmamalı. Ülke futboluna emeği  çoktur. Şu haliyle bile Türk futboluna oyuncu kazandırmaya devam etmektedir."  şeklinde konuştu.
 
Yüksel, kulübü ayakta tutmak için mücadeleye devam edeceklerini  sözlerine ekledi. Spor Toto 1. Lig'de 3 ceza puanı bulunan Kardemir Karabükspor'un,  sezonun bitimine 8 hafta kala ligden düşmesi kesinleşmişti.