Tecrübeli golcünün, eski başkanı Mecnun Otyakmaz’ın Telegol’e yaptığı bu açıklamayı yalanladığı öğrenildi+++Şike soruşturması nedeniyle tutuklu olan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın Telegol’e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Önceki gün Kanaltürk Spor Direktörü Serhat Ulueren’in Metris Cezaevi’nde yaptığı ziyarette konuştuğu Otyakmaz, geçen sezonun son haftasında Fenerbahçe ile oynadıkları ve rakiplerinin 3-2 kazanarak şampiyonluğunu ilan ettiği maç öncesinde golcüleri Mehmet Yıldız’la aralarında geçen bir diyaloğu anlattı. Otyakmaz , “Maçtan önce Mehmet Yıldız bana geldi. ‘Başkan, Trabzonspor 1 milyon teşvik primi veriyor. Ne diyorsun’ dedi. Ben de ona ‘Söyle onlara biz ne Fener’e maç satarız ne de Trabzon’dan teşvik alırız. Çıkar oynarız; kazanır ya da kaybederiz. Sakın bir daha kimseyle görüşme’ dedim. Mahkemede de bunu aynen böyle söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

"Yok öyle bir şey”

Mecnun Otyakmaz’ın Serhat Uİueren’e yaptığı bu açıklamaların ardından gözler Mehmet Yıldız’a çevrildi. Gazeteniz BUGÜN’ün ulaştığı bilgilere göre tecrübeli futbolcu, eski başkanının bu açıklamaları nedeniyle bir hayli üzgün. Hatta Mehmet Yıldız’ın programdan sonra yakın çevresine “Yok öyle bir şey” dediği öğrenildi. Otyakmaz’ın kendisinin söylediğini iddia ettiği ve mehkemede de söyleyeceğini belirttiği sözleri de kabul etmedi.

Kapulluoğlu yalanladı

Programa bağlanan Mecnun Otyakmaz’ın avukatı Kemal Kapulluoğlu da müvekkilinin ağzından aktarılan bazı sözlere açıklık getirdi. Kapulluoğlu Otyakmaz’ın “Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve başkaları beni aradı.Maçı vermemizi istediler ama ne telefonda ne de yüz yüze onlara ne böyle söz verdim ne de garanti” şeklindeki sözleri kullanmadığını söyledi. Kapulluoğlu ayrıca, Otyakmaz’ın “Başkanlığa ilk geldiğim yıllarda bir baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani rezalet bir durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama 2006’dan beri futbolda da özel yaşantımda da hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım” şeklindeki sözleri söylemediğini de belirtti.

HABER: Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN GAZETESİ