"Ergenekon" soruşturması kapsamında İşçi  Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in evinde yapılan arama tamamlanırken, Mehmet Perinçek gözaltına alındı. 
 
Mehmet Perinçek’in Gayrettepe’deki evinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın talebi üzerine mahkemeden alınan kararla yapılan arama sona erdi. 
 
Mehmet Perinçek gözaltına alınırken, evde yapılan aramada el konulan evraklar emniyete götürüldü. 
 
Bu arada, İşçi Partisi İstanbul İl Teşkilatı, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinde yapılan aramalar sürüyor.
Ulusal Kanal ve Aydınlık'ta da arama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 08.00'de İşçi Partisi'nin Sıhhiye Toros Sokak'taki genel merkezine geldi. 
 
Alınan bilgiye göre, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesiyle bu kurumlarda çalışan bazı kişilerin evlerinde arama yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı. 
 
Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada el konulan bilgisayar, CD ile çok sayıda dijital malzeme, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 
 
Gözaltına alınan 8 kişi arasında İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Turan Özlü de bulunuyor. 
 
Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında İP İstanbul İl Teşkilatı, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinde yapılan aramalar sırasında Gültekin, Önsel ve Özlü'nün yanı sıra Aydınlık gazetesi çalışanları Mehmet Bozkurt, Caner Taşpınar, Ruhsar Şenoğlu ve Bülent Baş ile Ulusal Kanal muhabiri İlyas Gümrükçü de gözaltına alındı.
ARAMA TAMAMLANDI
Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın talebi üzerine mahkemeden alınan kararla sabah saat 08.30’da başlatılan aramalar sona erdi. 
 
Aramayı gerçekleştiren ekiplerin çıkışı sırasında bina önünde toplanan bir grup, taşkınlık yaptı. Bazı göstericilerin sağduyu çağrıları üzerine olaylar büyümeden yatıştırıldı. 
 
Gruptakiler, polis ekiplerinin ayrılmasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.