İnternet Andıcı davasının tutuklu sanığı Mehmet Otuzbiroğlu, dava konusu andıç belgesi ile ilgili olarak ""Görüyoruz, hazırlama gayreti içinde olanlar varmış. Onlar da söylüyorlar zaten." dedi. Otuzbiroğlu, kendisinin andıcın hazırlanmasından sorumlu olmadığını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İnternet Andıcı davasının talepler duruşmasında, 2007 Ağustos ile 2009 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı olarak görev yapan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da talepte bulunmak için söz istedi. Andıçla ilgili Genelkurmay Başkanlığı karargahında görevli sanık personelin savunmalarının alındığını hatırlatan Otuzbiroğlu, hakkındaki iddialara dayanak olacak delil ya da ifade bulunmadığını ileri sürdü.

ANDICI HAZIRLAMA GAYRETİ İÇİNDE OLANLAR VARMIŞ

Dava konusu andıcın hazırlanmasında görev aldığı iddiasını kabul etmediğini belirten Otuzbiroğluu, andıcın hazırlanmış bir şekilde önüne geldiğini söyledi. Kendi görevini ilgilendiren bir konu var mı diye baktıktan sonra parafladığını belirten Otuzbiroğlu, "Sanıklar, alınan ifadelerinde andıcın hazırlanması için toplantı yapıldığını, bu toplantıya katıldıklarını söylemişlerdir." dedi. Toplantıda andıçta yazılacak şeylerin de belirlendiğini dile getiren Otuzbiroğlu, 'Ben andıcın neresindeyim' diyerek bu toplantıya katılmadığını söyledi. Dava konusu İnternet Andıcı belgesinden bahseden sanık Otuzbiroğlu, "Görüyoruz, hazırlama gayreti içinde olanlar varmış. Onlar da söylüyorlar zaten." dedi. Kendisinin andıcın hazırlanmasından sorumlu olmadığını savunan Otuzbiroğlu, bu sözlerini "Ancak içeriğinde suç unsuru var diye demiyorum bunu. Yasa dışı, hukuk dışı bir konu da yok." diye düzeltti.