Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şu ana kadar hiçbir futbolhcularına teklif gelmediğini belirterek, "Eğer gidecek futbolcumuz olursa, alternatifleri şimdiden hazır." dedi. İsmi sık sık gündeme gelen Mehmet Yıldız, "Şu an gelen teklif yok. Devre arasında herşey olabilir." diye konuştu.

Pazar günü deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Sivasspor, maç hazırlıklarını bugün yaptığı tek çalışma ile sürdürdü. Antrenmana bileğinde ağrı olan Balili katılmazken, sakatlığı bulunan genç oyuncu Tayfur Emre ise düz koşu yaptı. Koşu ve dar alanda pas çalışması şeklinde başlayan antrenmanda daha sonra istasyon çalışması ve çift kale maç çalışmasına yer verildi. Antrenman sonunda açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Bülent Uygun, İstanbul Belediye maçını kazanmak için mücadele edeceklerini belirterek, "Ligin ilk yarısının son haftalarına yaklaşırken her hangi bir sakatlığın olmaması, ligdeki durumumuz ve kalan maçlardada kazanma isteğimizin üst seviyede olması herşeyin güzel gittiğinin göstergesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iyi bir takım ve zor geçmeye aday bir maç oynayacağız. İstanbul'da bulunan Sivaslıları Olimpiyat Stadı'na bekliyoruz. İnşallah kazanan taraf olmak istiyoruz. Bu inanç ve hırsı içimizde taşıyoruz." dedi. Zirve yarışının hız kazandığını da dile getiren Uygun, "Her geçen gün daha ileri giden bir ligimiz var. İzleyenlerin zevk aldığı İngiltere ligi gibi çekişkmeli bir lig oluyor. Anadolu takımlarının renk kattığı 4 büyüklerin de toparlanmaya girdiği dönemde lig daha zor geçecek. Bizim inancımız ve hedefimiz de üst sıralarda lig ibitirmek" diye konuştu.

ALTERNATİFLER HAZIR
Devre arasındaki transfer dönemi için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Uygun, "Hocalarımız vasıtası ile yurt dışında sürekli maç izletiyoruz. Giden olursa yerlerine alternatif tranfser olacak. Devre arasında giden olmaz ise iki yabancı hakkımız var. Bu hakkımızı kullanacağız. Bunu da takımda gidecek olursa ona göre belirleyeceğiz. Aksi takdirde geleceğe yönelik genç oyunculara yönelik yatırımlar yapacağız." dedi. Mehmet Yıldız için resmi bir teklif almadıklarını tekrarlayan Uygun, "Böyle bir ortamda asparagaslar oluyor. Haber atlamama mantalitesinden kaynaklanan haberler oluyor. Böyle bir teklif olmadığı için değerlendirmiyoruz. Teklif gelirse masaya yatırırır ona göre bir fiyat belirleriz. Hep şunu söylüyoruz. Sivasspor'un hedeflerini buradaki insanlar belirleyecek. Ne için oynayacağımız belirleyecekler ve biz de ona göre oynayacağız." şeklinde konuştu.

Sivasspor'un başarılı takım kaptanı Mehmet Yıldız ise İstanbul Belediye maçını kazanmak istediklerini belirterek, "İyi bir çakışımız var. Bunu devam ettirmek istiyoruz. İstanbul'da seyirci desteği ile kendi evimzde gibi oynayıp kazanmak istipyoruz. Takım halinde kendi olmazsa olmazlarımızı sahaya yansıttığımız da oradan galip gelebiliriz." dedi. Transfer haberlerine de değinen Yıldız, "Şu an için Sivasspor'da mutlu ve huzurluyum. Ne bana, ne de kulübüme gelen resmi bir teklif yok. Takım çok iyi gidiyor. Transfer dönemine az süre kaldı. O dönem her şey olabilir. Teklif gelirse iki takımın menfaatleri ve başkanımızın izni halinde değerlendirilir. Şu an resmi teklif bir yok. Bunları duymaktan yoruldum. Bu konu hakkında son kez konuşuyorum. Bir daha da konuşmayacağım. Sözleşmen Sivasspor'da 2009 Mayıs ayında sona eriyor. Kulübümden tekrar teklif gelirse seve seve kabul ederim." diye konuştu.

Son çalışmasını yarın yapacak olan kırmızı-beyazlılar cumartesi günü havayolu ile İstanbul'a hareket edecek.
Milliyet